Punt divers

Acaba l'evacuació de les persones que estaven a Montserrat en el moment de l'esllavissada

CATALUNYA CENTRAL

L'evacuació a través de l'Aeri de les finalment prop de 1.800 persones que es trobaven a la muntanya de Montserrat en el moment que s'ha produït l'esllavissada a la zona dels Degotalls aquest diumenge ha finalitzat al voltant de tres quarts de deu de la nit. El procés d'evacuació ha començat a les tres de la tarda, i s'han hagut de fer 64 viatges per un recorregut de 1.350 metres per poder transportar les 1.800 persones. Ara, els geòlegs de l'Institut Geològic de Catalunya treballaran per tal d'avaluar l'estat de la muntanya de Montserrat i determinar les mesures a prendre per garantir la seguretat de la zona i estabilitzar-ne els terrenys.

A continuació, els efectius de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat iniciïn els treballs de neteja.

Segons ha informat el Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, que s'ha desplaçat al lloc del sinistre, 'caldrà com a mínim una setmana perquè es recuperi la normalitat a la zona'. A partir de demà es faran els estudis de la situació i es podrà avaluar el període de normalització del accessos a la muntanya.

L'esllavissada, que no han causat danys personals ni materials, ha tingut lloc a la zona dels Degotalls, on nou rocs voluminosos, d'uns 15 metres cúbics, ha cedit de la paret de la muntanya i han caigut a la carretera, que ha quedat totalment tallada. En el transcurs de la caiguda, els rocs també han afectat la catenària del Cremallera.

Han treballat al sinistre un helicòpter i 7 dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com efectius dels Mossos d'Esquadra, de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, de Protecció Civil del Bages i de Vacarisses i agents rurals de l'Agrupació de Defensa Forestal de Monistrol de Montserrat. Des d'un primer moment, el Patronat de la Muntanya de Montserrat ha informat el Departament de Política Territorial i Obres Públiques que immediatament ha desplaçat a la zona a tècnics de la Direcció General de Carreteres i geòlegs de l'Institut Geològic de Catalunya.

Segons el Servei Català de Trànsit, les dues vies d'accés al Monestir de Montserrat, la de can Massana (BP-1103) i la de Monistrol de Montserrat (BP-1121), han quedat totalment tallades a les 15.30 hores, aproximadament, a conseqüència de l'esllavissada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.