Punt divers

Els afectats de Copalme suspenen les mobilitzacions durant tres mesos pel pas fet pel conseller Llena

PONENT

Els afectats per fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa Copalme d'Almenar han acordat en assemblea general suspendre les mobilitzacions entre dos i tres mesos 'fins que es vegin passos positius des del Govern'. La Plataforma ha celebrat les paraules del conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, que va assegurar que estava a punt de tancar-se l'operació que faria possible en un principi retornar el 50% dels estalvis dels afectats. Segons Llena, l'altre 50% es retornaria a en un termini de 5 o 10 anys. També han aprovat fer una recollida de signatures de socis de Copalme per tal que l'actual Consell Rector de la Cooperativa convoqui una Assemblea General Extraordinària.

Una vegada passat aquest primer pas, els afectats sol·licitaran la dimissió de dos membres històrics del Consell Rector i demanaran que se'ls substitueixi per gent nova interessada en el pla de viabilitat que properament es presentarà. En concret, la Plataforma d'Afectats per la fallida de Copalme vol que plegui del Consell Rector el president de CODILMA i 'presumpte responsable de la doble comptabilitat que es portava a l'escorxador'. També demanen la dimissió d'un membre del Consell d'Administració de CODILMA, i 'un dels que aprofitant-se d'informació privilegiada va retirar els estalvis de la secció de crèdit pocs dies abans de presentar concurs de creditors voluntari'.Els afectats 'es treuen el barret davant l'eficàcia que finalment han demostrat certs càrrecs del Govern, ja que no se'ls escapa que el tema no es gens fàcil de solucionar', diu explícitament un comunicat de la Plataforma. Tot i així, deixen pendents les felicitacions, per quan es faci un pacte per escrit o 'arribin els primers diners'. En l'assemblea general dels afectats per la crisi a la secció de crèdit de Copalme, celebrada aquest dimecres al local social de Almenar, hi van assistir al voltant de 300 persones, 'un ple històric'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.