Punt divers

Llena insisteix en fer compatible el reg amb la protecció de les aus al Segarra-Garrigues

PONENT

El conseller del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, ha insistit de nou en què s'ha fer compatible el reg amb la protecció de les aus que demana Europa pel futur canal Segarra-Garrigues. Llena ha fet aquestes declaracions unes hores després de mantenir una reunió amb els regants del canal i el president del Govern, José Montilla. En aquest sentit ha posat com a exemple de la compatibilitat de ZEPA i regadius el cas de les zones regables al desert dels Monegres. Llena ha remarcat que el Govern està treballant per fer complir la sentència europea que vol restringir les hectàrees de reg però garantint al màxim la viabilitat del canal.

El conseller del DAR però, ha reconegut que el Govern 'no va començar bé' en aquest afer de la retallada de més de 20.000 hectàrees de la zona de reg del canal perquè la sentència europea fa referència a la situació que es vivia entre els anys 2000 i 2001. Així mateix, ha assegurat que 'costa arreglar' aquesta problemàtica perquè la comissió europea s'està mostrant 'molt exigent'. De totes formes, Llena ha assenyalat que la voluntat del Govern és acatar la legalitat del projecte i desenvolupar-lo, fet que s'intenta demostrar dia a dia invertint en l'obra 'amb una velocitat més que raonable'. D'aquesta manera, ha recordat que ahir dijous es va acabar la licitació del pantà de l'Albagés (Garrigues) i que el mes que ve sortirà el cinquè tram del canal.Així mateix, Llena ha assegurat que actualment s'està treballant per fer possible que en algunes zones ZEPA es pugui regar i que ara no toca especular sobre si hi haurà un cert retard en el desenvolupament de la xarxa secundària del canal arran de la retallada proposada per Europa. El conseller ha sentenciat dient que 'tenim una espasa de Damòcles' que és la sentència europea, però ha remarcat i insistit que la voluntat del Govern és fer viable el canal perquè és necessari per les terres de Lleida i pel conjunt de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.