Punt divers

Les demandes de feina a la borsa de treball del Pla d'Urgell augmenten en un 70%

PONENT

Des del desembre passat fins al febrer d'enguany, la borsa de treball que gestiona l'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha atès 152 persones que es troben a l'atur i que busquen una feina, fet que representa un augment del 70% si es compara amb la mitjana de visites que aquest servei havia rebut abans del desembre del 2008. D'aquesta manera, la mitjana d'atencions se situa en les 50 al mes, mentre que, anteriorment, aquesta xifra no superava les 15. En el 90% dels casos es tracta de persones immigrants, originàries de l'Àfrica o dels països de l'Est.

El 10% restant fa referència a ciutadans autòctons que, tal com ha destacat el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Joan Reñé, 'treballaven, molts d'ells, en sectors que estan patint d'una manera més notòria la crisi econòmica actual'.Per sexes, la majoria de demandes d'ocupació són per al sector de la construcció en el cas dels homes, mentre que en el cas de les dones se centren en el camp de la manipulació de productes agraris.La borsa de treball del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, que està oberta al públic tots els dimecres des de les nou del matí fins a les dues de la tarda, també canalitza les ofertes de treball que li fan arribar les empreses per cobrir les seves necessitats de personal. Aquesta informació es canalitza a través d'un registre intern en el qual consta el consentiment escrit de l'usuari per a fer ús de les seves dades.La voluntat del consell és la de poder oferir a curt termini aquest mateix servei durant 24 hores i tots els dies de la setmana a través de la xarxa on-line, per tal que qualsevol persona, ja estigui en atur o ocupada, així com qualsevol empresa, puguin demanar i oferir feina i posar-se en contacte.L'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Pla d'Urgell informa, orienta i assessora els usuaris sobre diferents oportunitats en el camp laboral. En aquest marc, en breu oferirà als ciutadans estrangers la possibilitat d'ampliar la seva formació gràcies a un taller d'acollida al món formatiu i laboral que organitzarà amb la col·laboració de l'Àrea de Serveis Socials del consell i l'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya - UGT.En aquest curs s'aborden aspectes com el mercat laboral i els seus agents socials, els principals canals de recerca de feina, la redacció d'un currículum i d'una oferta de feina o les característiques d'un contracte de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.