Punt divers

Gilabert promet suport al municipi de Peramola per fer canviar el traçat de la variant d'Oliana

ALT PIRINEU I ARAN

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, s'ha mostrat convençut que el Departament de Política Territorial de la Generalitat tindrà 'la sensibilitat suficient' com per adonar-se que s'ha de canviar l'actual projecte de la variant d'Oliana i fer un túnel a l'alçada de Castell_Llebre per preservar aquesta zona 'd'elevat interès paisatgístic i turístic'. Gilabert ha afegit que el departament de carreteres de la Generalitat ha de saber valorar-ho així, encara que això suposi modificar el pressupost, però que si finalment això no passa i el consistori de Peramola ha de presentar al·legacions, ells faran el mateix, ja que un tram de la carretera afectada és propietat de la Diputació.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha visitat aquest divendres al matí el municipi de Peramola en la seva estada a les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya, on se li han mostrat el nou dipòsit d'aigua i els treballs de recuperació que s'estan fent al pont romànic. Les tasques de restauració del pont ascendeixen a 120.000 euros i estan costejades per la Diputació, el Departament d'Arquitectura i Paisatge de la Generalitat i l'Ajuntament de Peramola.Gilabert ha felicitat l'Ajuntament de Peramola per aquesta actuació que s'està duent a terme al pont romànic de Peramola i els seus voltants perquè considera que lliga amb l'aposta de la Diputació de potenciar el turisme en àmbits com ara el de la natura. Gilabert creu que aquest entorn és d'un atractiu turístic important i que serà un referent clar en aquesta zona del territori.L'alcalde de Peramola, Joan Pallarès, ha explicat que aquest pont romànic va ser derruït per la guerra i que ara l'estan reconstruint basant-se en unes fotografies antigues, amb pedra que es va recuperar del poble de Bassella abans no fos cobert per les aigües del pantà de Rialb. Pallarès ha explicat també al president de la Diputació les tasques de recuperació de 4 fonts que el municipi  està duent a terme, i que també estan recuperant una sínia 'que tornaran a fer rodar'.Els habitants de Peramola estan disgustats per l'actual projecte de la variant d'Oliana, que tal com esta ara mateix projectada, 'destrossa el paisatge i dificulta l'accés a l'horta'. És per tot plegat que han demanat suport al President de la Diputació, el qual s'ha compromès a ajudar-los per tal de fer-ne canviar el traçat.En signar el llibre d'honor del consistori, Jaume Gilabert s'ha adonat que l'havia precedit en aquesta tasca Miquel Martí i Pol, gratament sorprès per trobar en aquest llibre la signatura de tant il·lustre català, Gilabert ho ha comentat a l'alcalde del municipi, qui li ha fet saber que el poeta tenia una estreta relació amb el municipi i que properament es posarà una placa de pedra en un jardí del poble de Peramola per retre-li homenatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.