Punt divers

Maragall diu que la LEC ha de ser coneguda per deixar de basar-se en hipòtesis incertes

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, creu que la Llei d'educació 'necessita ser coneguda en la seva realitat i no en les seves hipòtesis basades en continguts no certament precisos'. Aquest és el motiu central de la reunió amb els sindicats 'que tindrà lloc molt aviat', segons ha assegurat el conseller d'educació, en una visita aquest dilluns a la Seu d'Urgell. Maragall ha estat rebut amb crits de 'dimissió' per part d'una vintena d'estudiants anti-Bolonya assentats a les portes de l'Institut Joan Brudieu de la ciutat, als quals ha dit després d'escoltar les queixes d'aquests en relació al Pla Bolonya i a la suposada privatització per part d'aquest de l'ensenyament, que els han enredat.

En relació a la Llei d'educació, Maragall s'ha reafirmat en la seva voluntat de fixar una data propera de reunió amb els sindicats per tal d'obrir diàleg sobre aquesta llei que 'ja estarà dictaminada per la corresponent comissió del Parlament i demana ser coneguda en la seva realitat'. Segons Maragall, aquesta reunió ha de permetre també 'situar l'estratègia que la nova llei permet pel país amb totes les seves dimensions que són la llei i molt més que la llei'. El conseller d'Educació s'ha mostrat a més partidari de construir un escenari de diàleg amb 'un actor imprescindible d'aquesta estratègia com són les organitzacions representatives dels treballadors'.El conseller d'Educació ha inaugurat la nova llar d'infants de la Seu d'Urgell i ha visitat l'Escola Oficial d'Idiomes recentment traslladada al Centre Cultural 'Les Monges', a més de l'IES Joan Brudieu, que està celebrant el seu 75è aniversari. Durant la trobada amb professorat i escolars d'aquest centre, el conseller ha reiterat el compromís de la Generalitat de construir un nou institut a la capital urgellenca tant bon punt l'ajuntament faci la corresponent cessió de terrenys a la Generalitat. Maragall s'ha compromès a començar la tramitació del segon institut de la Seu d'Urgell 'l'endemà mateix' de la cessió dels terrenys, perquè creu que és una necessitat claríssima que ha pogut constatar en aquesta visita. Maragall ha manifestat que 'es veu en aquest centre un esforç evident d'atendre degudament a tothom, però és evident que fa falta un altre institut a la ciutat'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.