Punt divers

La neu deixa sense classe més de 200 escolars de les Garrigues

PONENT

La nevada d'aquest divendres ha deixat sense classe un total de 213 escolars de les Garrigues, segons s'ha informat des del Consell Comarcal. En aquest sentit, el vicepresident segon del consell, Josep Ramon Minguella, ha explicat que, tot i que les afectacions de la nevada són bastant limitades i no hi ha hagut gaire perill, s'ha preferit anul·lar algunes rutes de la part sud de les Borges Blanques i de la part nord de la Granadella "per prudència". Tot i que a mesura que avancen les hores la nevada disminueix, Minguella ha afegit que hi ha algunes vies en què a les zones obagues hi ha una mica de gel i acumulació de neu que obliguen a circular amb cautela però no amb cadenes.

En concret, a la zona de les Borges Blanques, la ruta escolar que transcorre per Fulleda, l'Espluga Calba, els Omellons i la Floresta, ha afectat 42 alumnes; la ruta de la Pobla de Cérvoles, el Vilosell, l'Albi i Vinaixa, 39 alumnes; la de Cervià de les Garrigues, 21, i la de Granyena, l'Albagés, el Cogul i Castellans, 59.

A la part sud de la comarca, a la zona de la Granadella, la ruta de Juncosa, el Soleràs i els Torms ha deixat 15 escolars sense classe; la de Sarroca, Llardecans i la Granadella, 14, i la de la Bisbal, Margalef i Bellaguarda, 23. Així mateix, s'ha de dir que a mig matí 5 escolars de Bovera han estat retornats a casa seva per precaució.

Com que les prediccions meteorològiques apunten a una lleu pujada de les temperatures, a la reducció de les precipitacions i la pujada de la cota de neu, des del Consell Comarcal de les Garrigues estimen que amb els treballs de les màquines llevaneu l'afectació al trànsit viari és mínima i només cal prendre precaució a les zones obagues on s'hagi pogut acumular la neu o s'hagin format plaques de gel.

La nevada ha estat intensa a primera hora del matí a les Garrigues i a mesura que han avançat les hores les precipitacions s'han anat reduint i en alguns casos s'han convertit en pluja. Així mateix, al Segrià sud també hi ha nevat i Lleida ciutat ha registrat una lleu nevada a les sis del matí que ha deixat enfarinades algunes parts del municipi. Una altra comarca on s'ha vist caure neu ha estat el Pla d'Urgell, però no ha quallat ja que posteriorment ha plogut.

D'altra banda, a l'Urgell s'ha suspès la ruta escolar de Vallbona de les Monges a Sant Martí de Riucorb i 11 escolars s'han quedat sense classe. Així mateix, també s'ha suspès la ruta de Vallbona a Tàrrega i s'han vist afectats 20 alumnes. Per últim, a la Noguera 14 alumnes que havien d'anar a Balaguer no hi han pogut anar, també a causa de la neu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.