Punt divers

L'alberg de Guàrdia de Noguera es convertirà en un dels 12 portals d'entrada a la zona del Montsec

ALT PIRINEU I ARAN

El delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, ha dit durant el transcurs d'una visita d'obres a l'alberg de Guàrdia de Tremp, al municipi del Castell de Mur, que aquesta instal·lació es convertirà en un dels 12 portals d'entrada previstos per la zona del Montsec. Pueyo ha explicat que la contribució del municipi a la divulgació del patrimoni cultural i natural és bàsica pel Montsec. El delegat a recordat que la ubicació estratègica de l'alberg pot fomentar el transit de visitants d'una vessant a l'altra del Montsec. Aquest dimecres s'ha anunciat jornada de portes obertes pel proper dia 3 de maig i la inauguració de la instal·lació per la primera quinzena del mateix mes.

El Consorci del Montsec de portals d'entrada ja n'ha inaugurat a la Baronia i a les Avellanes. L'alberg de Guàrdia de Tremp és de propietat municipal i gestionat per la Fundació Pere Tarrés, des de fa uns anys. Té una capacitat per a 74 persones i les obres han adequat l'edifici a les normatives vigents de seguretat. L'actuació en aquest equipament, que és propietat de l'Ajuntament de Castell de Mur, compta amb un pressupost superior als 126.000 euros, finançats en poc més de la meitat per la Generalitat de Catalunya, amb aportacions de la Fundació Pere Tarrés, el Consorci del Montsec i la Diputació de Lleida. Les obres consisteixen en diverses reparacions, com la de la passarel·la que uneix els dos edificis de l'alberg, i adequacions d'alguns elements a la normativa de seguretat.Amb la rehabilitació de l'alberg, que finalitzarà a mitjans d'abril després de tres mesos de treballs, es reforçarà l'oferta turística del Montsec, concretament en una zona molt reconeguda per a la realització de diverses activitats relacionades amb la natura i els esports d'aventura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.