Punt divers

El CRARC elabora una unitat didàctica sobre la tortuga mediterrània del Parc Natural de la Serra de Montsant

Sota el títol 'Coneguem la tortuga mediterrània de la Serra del Montsant', els tècnics del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) a Masquefa (Anoia), juntament amb la direcció del parc i el Departament de Medi Ambient i Habitatge, han elaborat una unitat didàctica dirigida als alumnes del cicle mitja de primària. El document pretén proporcionar a l'alumnat informació sobre les tortugues mediterrànies per a desvetllar l'interès per aquest queloni. La tortuga mediterrània és una espècie de la fauna catalana en greu perill d'extinció. La seva supervivència depèn en aquests moments de les accions de conservació, com els projectes de reintroducció.

Amb aquest material didàctic, es volen donar a conèixer alguns aspectes de la biologia i conservació d'aquest rèptil. La tortuga és present al Parc de la Serra de Montsant des de l'any 2005, quan es va iniciar el projecte de reintroducció per portar de nou l'espècie a un entorn del qual va desaparèixer durant el Neolític. El material didàctic elaborat ha de servir per a implicar activament a un dels sectors més sensibles de la societat, que en un futur tindrà la capacitat de gestionar el patrimoni natural de Catalunya. Nens i nenes d'arreu del territori català podran conèixer la tortuga del Montsant, i molt especialment els alumnes de les escoles del Priorat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.