Punt divers

Mollerussa acull de nou el Saló del Llibre Infantil i Juvenil amb 'overbooking' de reserves escolars per visitar-lo

PONENT

La capital del Pla d'Urgell tornarà a acollir del 27 d'abril al 10 de maig el Saló del Llibre Infantil i Juvenil, en concret la XXV edició. Des de l'organització, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i l'Ajuntament de Mollerussa, s'ha destacat que el saló arrancarà amb 'overbooking' de reserves escolars per visitar-lo. Segons el regidor de Cultura Eduard Comalada més d'una trentena d'escoles ja han reservat visita i n'hi ha unes quantes que s'han hagut de posar en llista d'espera perquè no hi ha prous dies per rebre-les a totes. El saló tornarà un any més a incidir en captivar el públic adolescent i per això s'ha programat un Espai Jove que es desenvoluparà el darrer cap de setmana.

En aquest Espai Jove s'hi preveu una programació variada que conjuga lectura, jocs, noves tecnologies, conferències i cinema, segons ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa, Diana Solé.El programa d'activitats lúdiques inclourà també sessions de 'L'Hora del Conte', trobades amb escriptors i il·lustradors, presentacions de llibre i representacions teatrals. D'aquesta manera, tot i potenciar l'assistència de públic jove, les activitats adreçades al públic infantil i familiar continuen tenint un protagonisme destacat, centrant-les sobretot en els caps de setmana. El saló, que es farà per setè any consecutiu a Mollerussa, serà l'aparador de més de 3.000 títols de tots els estils destinats a menors de 16 anys.La secretària tècnica del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Marga Mateu, ha destacat que el saló és l'únic d'aquestes característiques que se celebra als Països Catalans amb la presència d'una quinzena de segells editorials i el més gran de l'estat espanyol pel que fa al volum de llibres que s'hi exposa. En aquest sentit, ha assenyalat que organitzadors d'un saló de característiques similars que es fa a Madrid han concertat una visita a Mollerussa per 'prendre exemple de l'èxit que està tenint'.L'exposició monogràfica que enguany acollirà el saló porta per nom 'De l'ABC a l'SMS', i es basarà en un recorregut a través de la literatura infantil i juvenil per tot el procés d'aprenentatge de l'escriptura. A banda, el saló serà escenari de dues exposicions específiques: 'Josep Vallverdú: l'aventura de ser escriptor', on es repassarà la vida i l'obra de l'autor lleidatà, i '20 contes de Hans Christian Andersen', en la qual 20 joves il·lustradors interpreten 20 contes de l'autor amb tècniques i estils diversos.El certamen, pensat per promoure i difondre el llibre infantil i juvenil escrit en català, comptarà també amb les mostres habituals: l'exposició de novetats que cada editorial hi presenta; la selecció dels millors llibres del curs 2008-2009 que ha dut a terme l'equip de crítics de la revista Farsitol; i la mostra de llibres electrònics. També amb motiu de la celebració del 25è aniversari del saló hi haurà una exposició dels cartells que n'han estat la imatge durant aquests anys.El saló serà utilitzat en horari lectiu pels centres escolars per dura a terme activitats destinades a promoure la lectura entre els més petits, mentre que la resta d'horari i els caps de setmana estarà obert al públic en general. Els horaris són de dilluns a divendres de les nou a la una, i de les tres a les vuit i els dissabtes i diumenges de les onze a les dues i de dos quarts de cinc a les nou del vespre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.