Punt divers

El Zara de Tarragona, pròxim objectiu dels treballadors d'EMS de Santa Oliva

CAMP DE TARRAGONA

La botiga Zara de Tarragona és el pròxim objectiu dels 126 treballadors de l'empresa Estructuras, Módulos y Sistemas (EMS), SA, a Santa Oliva (Baix Penedès). S'hi concentraran aquest dimarts a la tarda. La fàbrica no produeix des del desembre i s'està pendent que l'empresari presenti un concurs de creditors. La plantilla, que no ha cobrat les nòmines de gener i febrer, vol forçar que el concurs tiri endavant. 'Així podrem cobrar l'atur perquè portem temps sense ingressar', afirma el president del comitè d'empresa, Xavier Vives. Una segona via de solució seria que Inditex fes nous encàrrecs a l'empresa. Per aquest motiu, la plantilla no descarta desplaçar-se a Galícia, on hi ha la central del grup.

Els treballadors ja estan mirant bitllets d'avió, o l'opció d'anar-hi per carretera, perquè una petita representació s'hi desplaci i acampi a les portes d'Inditex. Cal recordar que l'empresa EMS es dedica a la fabricació i muntatge dels interiors, mobles i complements de la xarxa de botigues del grup Inditex, principalment de la marca Zara. Per aquest motiu, el comitè d'empresa d'EMS va anunciar tot un seguit de mobilitzacions a les principals botigues Zara de Catalunya per desencallar la situació. La primera va ser a la del portal de l'Àngel de Barcelona el 18 de febrer passat, i ara s'ha convocat a Tarragona, a partir de les sis de la tarda a l'estàtua dels Despullats, a la Rambla.Des d'allí, es dirigiran fins al carrer de Cristòfol Colom, on es concentraran davant de la botiga Zara. Està previst que la mobilització finalitzi cap a les vuit del vespre. Vives ha advertit que les mobilitzacions aniran incrementant 'en intensitat', a mesura que també s'agreugi la 'precarietat' de la plantilla, perquè 'sembla que va per llarg'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.