Punt divers

Nadal promet inversions per minimitzar els dies tancats del Port de la Bonaigua per risc d'allaus

ALT PIRINEU I ARAN

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha promès inversions al Port de la Bonaigua per garantir els màxims dies possible d'obertura i que el risc d'allau afecti el mínim a la comunicació terrestre entre la Val d'Aran i el Pallars Sobirà. Aquest dissabte fa 8 dies que el Port de la Bonaigua està tancat per risc d'allaus. El conseller ha dit que s'hi invertirà en mesures de prevenció d'allaus i en fer un seguiment acurat per poder tenir-lo obert el màxim de dies. Nadal ha inaugurat la variant d'Esterri i València d'Àneu, obra que ha suposat una inversió de 3,1 milions d'euros. Un cop finalitzades totes les actuacions a la C-28 el Govern haurà invertit uns 100 milions d'euros.

El fet que aquest dissabte estigués tancat el Port de la Bonaigua per risc d'allaus ha fet que diferents persones de l'Aran, convidades a l'acte d'inauguració de la variant d'Esterri d'Àneu hagin hagut de passar el Port esquiant per estar presents a l'acte que ha presidit el conseller Nadal.

La variant, de 4,8 quilòmetres, permet evitar el pas per l'interior d'Esterri i València d'Àneu i escurça en 2,5 quilòmetres el recorregut. La C-28, que pertany a la xarxa bàsica de carreteres, constitueix el nexe de comunicació entre el Pallars Sobirà i la Val d'Aran. Aqueste obres van començar l'estiu de 2006.

El conseller ha dit que aquesta obra ha estat complexa, difícil i costosa.

En les obres cal destacar la construcció de dos viaductes, un de 110 metres i un altre de 286 metres. Les obres de la variant han suposat una inversió de 3,1 milions d'euros.

La Generalitat també ha finalitzat els treballs de condicionament de la C-28 en dos trams que abasten 9 quilòmetres, per tal de millorar-ne el traçat i les prestacions. Aquestes obres han suposat una inversió de 21,7 milions d'euros.

En aquesta zona del Port de la Bonaigua el Govern de la Generalitat té previst executar durant el 2009; el reforç dels ferm de la variant dels Avets, la millora del tram del refugi de la Mare de Dèu de les Ares i el reforç del ferm i millora de la C-13 entre Esterri d'Àneu i Sort. I en projecte hi ha el nou accés a Esterri d'Àneu, l'accés a Sorpe i el condicionament del tram entre coll de Port i Salardú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.