Punt divers

Foment talla el perillós accés a Masia Salat, venint de Tarragona, per manca de solució a la falta de seguretat

PONENT

El Ministeri de Foment ha tallat aquest dilluns l'accés al complex turístic i de restauració Masia Salat de les Borges Blanques 'El Parc Temàtic de l'Oli' per una mitja rotonda venint des de Tarragona. El boqueig també afecta al gir direcció Lleida des del complex, fet que obliga als vehicles a entrar a les Borges Blanques per poder tornar direcció al Segrià. Foment ha complert així el termini anunciat fa 15 dies en un comunicat en el qual deia que la Direcció General de Carreteres de l'Estat emetria una resolució referent al tema. L'objectiu del Govern espanyol és fer front als nombrosos accidents que s'han registrat en aquest punt, el quilòmetre 71 de la N-240, molts dels quals, mortals.

El tall a part de l'accés del complex Masia Salat durarà mentre no s'emprenguin les mesures oportunes per millorar la seguretat d'aquest punt negre on els accidents mortals s'han convertit en una tràgica costum. La subdelegació del Govern espanyol a Lleida ja va avisar fa uns 15 dies que 'la propietat del complex havia incomplert el compromís notarial de fa 10 anys de pagar la construcció d'un pas elevat' i per això el Govern 'prendria les mesures necessàries per fer l'accés més segur', va dir llavors el subdelegat José Ángel Flores. Flores va dir el 3 de febrer que 'el primer que cal fer és prendre mesures per fer un punt més segur tot i que s'ha de discutir l'opció de pagar amb diners públics una rotonda d'accés a una activitat privada'. I és que mentrestant es manté obert el debat sobre qui ha de costejar la construcció d'un accés més segur. L'abril passat, el govern estatal va reclamar a Masia Salat el compromís del maig del 1999, que finalitza als 10 anys i en el qual els propietaris del complex, es comprometien a construir un pas elevat per garantir la seguretat vial d'aquest tram de la N-240, sense que, fins a la data d'avui, s'hagi iniciat cap actuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.