Punt divers

Probabilitat d'allaus de neu humida al Port de la Bonaigua durant tota la setmana

El comunicat de perill d'allaus del Conselh Generau d'Aran informa que des d'aquest dimarts fins al proper divendres dia 8 és probable que es produeixin allaus de neu humida durant les hores de més insolació a la zona del Cap del Port (C-28). En general seran de mida petita, però puntualment en pot caure alguna de mida mitjana. Pel que fa al desencadenament preventiu no és efectiu amb aquestes condicions de la neu. Les allaus de mida petita poden tapar la carretera i enterrar una persona. L'allau de mida mitjana travessa la carretera i pot destruir la tanca de protecció, alguns arbres i cotxes. Si al Port de la Bonaigua el perill d'allaus és moderat a la C-142B a Beret és baix.

Pel que fa a la zona de Ruda no s'esperen allaus que puguin posar en perill la viabilitat o la seguretat de la carretera, donat que la neu ha desaparegut de la majoria de vessants. En aquest punt el mantell és molt escàs i discontinu. Al Cap del Port les acumulacions són importants i els darrers dies s'hi ha produït allaus de neu humida de dimensions petites a mitjanes. Pel que fa a les acumulacions de neu a la Bonaigua es supera els 2 metres i mig de neu, a Beret-Comalada la neu acumulada es situa a 1,69 metres i a Sasseuva en 1,82 metres. En tota aquesta zona les temperatures màximes han estat elevades; 2,8ºC a la Bonaigua, 5,4ºC a Beret i 3,8ºC a Sasseuva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.