Punt divers

Llengua Viva i el Conselh Generau celebren la Diada de Sant Jordi amb una lectura pública en l'aranès

L'Associació Llengua Viva ha organitzat, un any més, una lectura pública de textos literaris en aranès per celebrar la Diada de Sant Jordi, activitat en la qual s'hi ha afegit enguany la col·laboració del Conselh Generau d'Aran. Llengua Viva i el Govern aranès han aprofitat per instar a la compra de llibres en aranès per contribuir així a la al manteniment de la llengua pròpia. Un centenar de persones s'ha reunit a la plaça del Conselh, que acull l'escultura a la llengua i cultura aranesa, on ha tingut lloc l'acte. La lectura ha comptat amb la participació dels nens dels cursos de sisè dels col·legis CEIP Garona de Vielha i Alejandro Casona de Les.

Els alumnes han llegit dos contes de la mestra aranesa Ninfa Carabias, morta recentment. D'aquesta autora s'han pogut escoltar 'La mestra Pepa' i 'Blanqueta', als que s'ha afegit un tercer conte, titulada 'Cua de peix', traduït de l'italià.Als nens que han participat en la lectura el Govern d'Aran els ha obsequiat amb un lot de llibres. Així mateix, dos membres del col·lectiu han llegit una part del poema 'Mirèlha', del Premi Nobel occità, Frederic Mistral, del qual es celebra enguany el 150è aniversari de la creació d'aquesta obra. La lectura oberta al públic ha consistit en llegir fragments breus de l'obra 'De bo llegir', publicada pel Conselh Generau d'Aran amb motiu del dia de Sant Jordi. El llibre és un recull de textos literaris d'autors del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.