Punt divers

UP demana a la Selva del Camp que se'ls 'retribueixi totalment' les terres expropiades per la construcció de la C-14

CAMP DE TARRAGONA

Unió de Pagesos ha demanat aquest dissabte a la tarda a la Selva del Camp (Baix Camp) que els pagesos afectats cobrin en la seva totalitat els terrenys expropiats per la construcció de la C-14 que connecta municipis com Montblanc i Alcover amb Reus. Segons el membre de la Comissió permanent d'UP, Salomó Torres, algunes de les persones afectades estan arribant al límit de les seves possibilitats davant la falta de liquiditat econòmica. Torres ha dit també que cal que els partits polítics, el DPTOP i els ajuntaments 'posin les eines i els instruments necessaris' perquè els pagesos afectats rebin les indemnitzacions en la seva totalitat.

Torres criticat que davant aquest tema el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) hagi 'defugit' la seva responsabilitat restant completament a l''ombra'.

El membre d'UP ha aprofitat per preguntar si aquesta situació seria la mateixa en el cas que aquesta carretera s'hagués construït a la demarcació de Girona. En aquest sentit, Torres ha dit que com el que el conseller Nadal és gironí aquesta falta de compromís no s'hagués produït.

D'aquesta manera, UP ha tornar a mobilitzar-se aquest dissabte. Així, a primera hora de la tarda s'han concentrat a la seu de l'empresa adjudicatària Reus-Alcover Concessionària SA per trobar-se amb els prop de cent pagesos afectats i explicar la situació actual. Segons ha explicat UP, els pagesos únicament han rebut una part de l'expropiació. Tot i que el Jurat d'Expropiació ha dictaminat el just-i-preu, tot està aturat en aquests moments ja que la Concessionària té la voluntat d'interposar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de manera que el cobrament de l'expropiació podria retardar-se fins a deu anys.

Un cop fets els parlaments, els pagesos han fet pintades a les parets de l'exterior de l'empresa, han llençat globus amb pintura contra les seves parets i han cremat diferents neumàtics a l'entrada de la concessionària mostrant així el seu rebuig per aquesta situació.

Després d'aquesta primera part de la protesta, la cinquantena de pagesos s'han dirigit caminant cap a la mateixa C-14 per repartir fulletons informatius als diferents vehicles que circulaven per aquesta carretera. Per evitar que es produís cap tipus d'incident, diferents unitats dels Mossos han participat gestionant el trànsit perquè la reivindicació es fes amb la major seguretat possible.

UP ha dit que fins que aquesta situació no acabi, seguiran amb les mobilitzacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.