Punt divers

Taradell aprova el nou POUM que ordena el creixement urbanístics pels propers 20 anys

CATALUNYA CENTRAL

Taradell (Osona) va aprovar provisionalment aquest dijous el seu nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El nou pla presenta 'petits canvis' respecte el document inicial. Segons l'alcalde Lluís Verdaguer (CiU) el nou POUM proposa un creixement 'moderat' que segueix la línia del creixement que ha tingut el poble 'durant els darrers 25 anys'. El límit d'aquest creixement el fixa, en paraules de Verdaguer, la ronda del municipi. Aquesta ronda marca el creixement i no és sobrepassarà 'en els propers 20 anys' segons el document aprovat. El nou POUM que ara s'envia a la Comissió d'Urbanisme s'ha aprovat amb el vot a favor de l'equip de govern de CiU i el vot en contra d'ERC a l'oposició.

Verdaguer diu que el nou pla presenta proposa un creixement 'bastant natural' en la línia dels darrers 8-10 anys en què el poble ha crescut de 100 a 120 habitants cada any. Segons les previsions que fa aquest pla, Taradell no sobrepassaria els 7.000 habitants fins d'aquí 'vuit o nou anys com a mínim' diu l'alcalde osonenc. Recentment el poble ha sobrepassat per primer cop els 6.000 habitants. El pla proposa una zona a desenvolupar cada quatre anys.

El POUM aprovat es començarà a desenvolupar en un període de recessió econòmica. L'alcalde diu que el document de planejement proposava començar a desenvolupar el pla per l'ampliació del Polígon industrial del Vivet. Tot i que quan es va fer el pla l'any 2006 per ampliar la zona industrial hi havia 'molta demanda' ara aquesta ha 'afluixat molt'. L'alcalde proposa tornar a parlar amb els propietaris interessats en desenvolupar urbanísticament aquesta zona per conèixer el seus plans.

Pel que fa a nous serveis l'alcalde destaca que en un futur caldrà planificar una nova pista al pavelló d'esports i serveis per a la gent gran. Verdaguer però deixa clar que actualment disposen de molts dels serveis bàsics necessaris. L'alcalde convergent diu que no estiraran més el braç que la màniga per crear serveis per la proximitat que tenen a Vic. 'No aspirem a tenir-ho tot perquè no aspirem a cap cocapitalitat' diu Verdaguer que assegura que cal oferir serveis econòmicament sostenibles i de qualitat.

ERC, a l'oposició, va votar-hi en el ple d'aquest dijous en contra del document provisional. El seu portaveu Antoni Cassassas lamenta que el govern no hagi buscat mai la seva implicació per l'elaboració d'aquest document. ERC considera que els darrers canvis del document on s'hi han introduït algunes requalificacions s'han fet a 'esquenes' de persones afectades. Pel portaveu de l'oposició el nou POUM no resol els problemes 'endèmics' de Taradell i considera que el plantejament del govern de fer del municipi un 'Sant Cugat d'Osona' no és la correcte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.