Punt divers

Sancionen FGC amb gairebé 25.000 euros per un problema de seguretat del cremallera de Núria

COMARQUES GIRONINES

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha estat sancionada per un import de 24.584 euros. El motiu de la multa és l' incompliment d'un requeriment que la inspecció de Treball (ITSS) va fer a l'empresa en el mes de març de l'any 2008 en la línia Ribes de Freser-Vall de Núria. Els representants sindicals i delegats de prevenció de Comissions Obreres de Girona (CCOO) van detectar que aquests combois no tenen un espai propi de cabina de conducció i que no estan aïllats de l'espai que ocupen els viatgers. El resultat de l' informe de ITSS va corroborar la deficiència. Arran d'això, la inspecció va aixecar la corresponent acta d'infracció.

Els fets es remunten al maig del 2003 quan FGC va adquirir set noves unitats de trens, cinc destinades a la reinaugurada línia de Montserrat, i dues a la línia Ribes-Núria. Segons CCOO de Girona, la característica principal d'aquests trens és la falta d'un espai propi de cabina de conducció i que quasi no està aïllat de l'espai que ocupen els viatgers. La resposta de FGC a les queixes de CCOO, segons ells, no van ser clares i satisfactòries. El sindicat va portar el tema al Tribunal Laboral de Catalunya per aconseguir una mediació i tampoc van obtenir resposta. Finalment, van presentar la corresponent denúncia a la Inspecció de treball, que va encarregar un informe al Centre de Seguretat i Salut en el Treball de Girona per avaluar les condicions dels treballadors en els esmentats trens. L'informe va corroborar les deficiències que va observar l'inspectora de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.