Punt divers

El conseller Ausàs aposta per la 'discriminació positiva' de les comarques del Pirineu

ALT PIRINEU I ARAN

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha dit a Esterri d'Àneu que s'ha d'apostar per una vegueria del Pirineu forta i amb tots els serveis descentralitzats. El conseller ha dit que des del Departament de Governació es vetlla de manera especial per aquestes comarques i es pot parlar de 'discriminació positiva'. Ausàs ha elogiat especialment la Mancomunitat creada recentment entre els quatre municipis de les Valls d'Àneu-Espot, la Guingueta d'Àneu, Esterri d'Àneu i València d'Àneu- per aprofitar serveis i ha dit que és un exemple a seguir. El conseller ha inaugurat una llar d'infants a Esterri i s'ha mostrat especialment feliç d'inaugurar equipaments i no tancar-ne en aquestes comarques.

Jordi Ausàs ha dit que amb la inauguració de la llar d'infants es capgirà una situació de tancar serveis municipals. Ha recordat que les obres de la nova llar tenen una capacitat per a 36 infants i un pressupost de 225.482 euros, dels quals 35.188 estan subvencionats pel Pla Únic d'Obres i Serveis. El nou equipament, disposa de tres aules i d'un jardí habilitat com a espai d'esbarjo.

La posada en marxa d'un servei com aquest, i no en una capital de comarca, el conseller ha dit que contribueix a dinamitzar econòmica i socialment la comarca del Pallars Sobirà. A aquesta dinamització del territori el conseller ha dit que també hi ajudarà la creació de la futura vegueria del Pirineu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.