Punt divers

El síndic Francesc Boya destaca el paper important de les forces de seguretat en un país fronterer com l'Aran

En el marc d'un acte institucional amb representants dels Mossos d'Esquadra i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, el síndic d'Aran, Francesc Boya, ha justificat l'organització d'un acte d'aquesta categoria on 'no hi ha Estat de Dret sense seguretat i la seguretat és responsabilitat de les administracions', i on l'Aran 'és un país de fronteres, tot i que aquestes siguin cada vegada més difuminades, i les forces de l'ordre hi juguen un paper important'. La convivència i diàleg 'permanent' entre tots els cossos, ha dit, és 'clau'. El cap dels Mossos a l'Aran, Xavier Zapater, ha destacat el protocol de violència domèstica que han engegat de forma coordinada amb l'Espitau dera Val d'Aran.

El cap dels Mossos a l'Aran ha parlat també de les habituals accions coordinades amb altres forces de l'Estat i la gendarmeria francesa, les quals van permetre intervenir 20 quilos d'haixix fa un any, que anava cap a França, com a exemple destacat. El delegat d'Interior al Pirineu, Àngel Joval, ha destacat que la finalització fa pocs mesos del desplegament dels Mossos a Catalunya ha repercutit en més reforços que han arribat a Aran, i que des de fa poc tenen un nou dinamitzador a Aran, que s'encarrega de donar la benvinguda als nou mossos i a la seva formació. El síndic d'Aran ha emplaçat a tots els presents a una nova convocatòria d'aquest acte per a l'any vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.