Punt divers

Inicien els treballs del nou vial d'accés al Parc de la Serra de Mollerussa

PONENT

Els treballs de construcció del nou vial d'accés al Parc de la Serra de Mollerussa es van iniciar la setmana passada, segons ha explicat aquest dimarts l'alcaldessa Teresa Ginestà. És una obra per millorar l'accés del trànsit rodat i arriba després de llargues reivindicacions de la direcció dels tres centres educatius de la zona. En aquest sentit, Ginestà ha recordat que al Parc de la Serra s'hi desplacen diàriament prop de mil alumnes i que l'actual vial d'accés transcorre per l'interior de la zona educativa, 'amb el greu perill' que això comporta. El nou vial s'està construint a l'extrem esquerra del Col·legi Siloe i s'evitarà d'aquesta manera que els vehicles circulin per davant dels instituts.

Segons ha explicat Teresa Ginestà, amb la construcció del nou vial, que està dissenyat en forma de vuit, els autocars que fan el servei de transport escolar podran accedir més fàcilment a la zona i així mateix maniobrar per fer el gir de sortida en direcció a la carretera de Torregrossa a Mollerussa. Així mateix s'habilitaran dues zones d'aparcament, una per a autocars i l'altra per a turismes, ja que actualment aparquen de forma desordenada a les vores de l'actual camí d'accés, que quan l'obra estigui acabada serà d'ús exclusiu per a vianants i ciclistes.

Ginestà també ha afegit que aquesta actuació és 'un primer pas' del projecte de remodelació integral del Parc de la Serra que el consistori de la capital del Pla d'Urgell té previst presentar properament. Així mateix, ha assenyalat que després de mantenir converses amb els instituts i les diferents associacions esportives que fan ús d'instal·lacions de la Serra, el pla ja està consensuat.

Aquests treballs s'estan portant a terme gràcies a una subvenció econòmica facilitada per la Diputació de Lleida i 'la Caixa'. Així mateix, Ginestà ha destacat que una part dels treballs que actualment s'estan portant a terme, concretament els de buidatge del terreny on s'ha de fer el nou vial, els fan alumnes en pràctiques de l'IES Mollerussa que també aporta la maquinària pesada que disposa per als cicles formatius que s'imparteixen sobre aquest àmbit.

La terra que s'extregui d'aquesta zona es traslladarà a un terreny municipal situat al costat de la residència de Can Jaques per tal d'aprofitar-la posteriorment en l'enjardinament de l'avinguda del Canal.

Condicionament d'un pàrquing amb terra extreta de les obres del carrer Llorenç Vilaró

D'altra banda, el consistori té previst condicionar el pàrquing públic habilitat en un solar del carrer Comerç amb terra extreta de les obres del carrer Llorenç Vilaró que van començar la setmana passada. El condicionament començarà amb tasques prèvies demà dimecres a la tarda i es farà durant el dijous 22. Per aquest motiu, la Policia Local ha anat informant als usuaris habituals d'aquest pàrquing de la prohibició d'aparcar-hi mentre durin les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.