Punt divers

Els ciutadans de l'Alt Urgell fan arribar a Rafael Ribó queixes per la manca de pediatres

Rafael Ribó ha pogut constar en primera persona la preocupació que hi ha a la Seu d'Urgell per la manca de professional de la pediatria. El Síndic, que s'ha desplaçat a la Seu d'Urgell per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat i de la comarca, ha rebut 31 visites, que s'han materialitzat en 10 queixes i 23 consultes. Els temes més destacats de les queixes i consultes presentades pels veïns de l'Alt Urgell han estat participació en els afers públics, urbanisme i serveis socials.

Rafael Ribó i alguns membres del seu equip, entre ells, l'adjunta, Laura Díez, han visitat el Taller Claror, de teràpia ocupacional i la Fundació Sant Hospital la Seu d'Urgell. També han anat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i a les instal·lacions de la Policia Municipal.A més, Ribó s'ha reunit amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla  qui li ha fet arribar al Síndic diverses inquietuds vinculades a la Generalitat de Catalunya, entre les quals destaquen el retard en la tramitació dels ajuts a la dependència, així com diverses subvencions que ajuden a finançar serveis públics locals, com per exemple el finançament de la gossera supracomarcal. En aquesta trobada, també hi han participat el Síndic Municipal de Greuges, Àngel Rubio. El síndic ha manifestat que no pot fer públiques les queixes que li adrecen els ciutadans fins que no s'ha acabat la investigació que es fa al respecte, però ha explicat que se li n'han adreçat algunes referents a la manca de professionals en els serveis de pediatria de l'hospital urgellenc.Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de la Seu d'Urgell, el Síndic va iniciar l'any passat 24 actuacions, de les quals 4 van ser queixes i 20 consultes. Procediment administratiu i consum, són els dos temes sobre els quals es van portar a terme més actuacions. Ribó ha manifestat que en un sol dia ha rebut aquest dimecres a la Seu d'Urgell el mateix volum de demandes que durant tot l'any passar, d'aquí segons Ribó, la importància de desplaçar-se al territori.Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 76 desplaçaments arreu de Catalunya, 43 durant l'actual mandat del síndic Ribó. A l'Alt Urgell, les actuacions del Síndic durant el 2008 van ser 47; 14 queixes i 33 consultes. A més de la Seu d'Urgell, Montferrer i Castellbó, amb 4 queixes i 4 consultes, i Oliana, amb 1 queixa i 3 consultes, van ser les altres poblacions de l'Alt Urgell on es van rebre més peticions d'actuació durant el 2008. Procediment administratiu, amb 12, i organització del territori, amb 8, són els dos temes sobre els quals es van portar a terme més actuacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.