Punt divers

Acaba el desallotjament dels veïns del barri de l'Estació de Sallent

CATALUNYA CENTRAL

El desallotjament dels veïns del barri de l'Estació de Sallent (Bages) es donarà per acabat aquest divendres amb la mudança de les sis últimes famílies afectades per l'activació de la fase d'emergència del Pla de protecció civil de Catalunya (Procicat) pel risc de subsidències en el barri. D'aquesta manera es vol garantir que aquest diumenge, tal com estava previst, ja no residirà cap família al sector afectat per l'ordre de reallotjament. Tot i així, els veïns es lamenten que han hagut de marxar de casa seva abans que s'hagi arribat a un acord per a l'establiment i el pagament de les indemnitzacions. La Generalitat ha dit que l'acord ha d'arribar de forma 'immediata'.

Les negociacions entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge, la Delegació del Govern a les Comarques Centrals, l'Ajuntament de Sallent i l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació avancen per poder arribar a un acord immediat pel que fa a les indemnitzacions pels habitatges, locals, garatges i solars que la Generalitat farà efectives a tots els residents del barri.

Tot i així els veïns s'han queixat reiteradament que han hagut de deixar casa seva sense haver tancat encara l'acord que regula les indemnitzacions. De moment, la Generalitat els ha promès 1.500 euros per metre quadrat construït si s'accepta el terreny de Puigbó, o 1.650 euros per metre quadrat construït si no es vol el terreny.

El desallotjament ha afectat un total de 41 habitatges i 110 persones, les quals s'han traslladat a pisos de lloguer situats, majoritàriament, al mateix municipi. Aquests pisos han estat contractats en el mercat privat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge mitjançant l'empresa pública ADIGSA.

Les famílies s'hi podran estar, gratuïtament, fins que se'ls trobi una ubicació definitiva, ja sigui en habitatges de protecció oficial que es construiran a Sallent, en noves parcel·les o bé en habitatges del mercat privat. El Departament també s'ha fet càrrec de les despeses d'altes dels serveis (llum, aigua i gas), de les despeses dels trasllats i del servei de guardamobles que han necessitat algunes de les famílies per poder dipositar-hi les seves pertinences.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.