Punt divers

Els alcaldes del Pallars Sobirà a favor de la variant amb enllaç nord al seu pas per Gerri de la Sal

L'Associació de veïns de Baix Pallars ha aconseguit el recolzament unànime de tots els alcaldes de la comarca al rebuig del traçat sobre la variant de Gerri de la Sal, que el Ministeri de Foment ha presentat. Els alcaldes s'han compromès a materialitzarà el rebuig a l'actual traçat a traves d'un manifest. Des de que es coneix la proposta de Foment tant l'Ajuntament com els veïns han mostrat la seva oposició al projecte i reclamen que la variant contempli un enllaç nord que comuniqui el municipi amb la comarca a la que pertany. També demanen que el nucli de Compte es mantingui. Si no se'ls escolta els veïns no descarten accions més contundents com tallar la N-260.

Els veïns creuen que amb l'anul·lació de l'accés nord, una ambulància o un vehícle de bombers que es dirigis als pobles de bona part del municipi tardaria fins a 10 minuts més, aspecte que consideren també inacceptable.Els veïns volen que se'ls escolti ara donat que es tracta d'una obra molt important, amb un cost de gairebé 54 milions d'euros, que haurà de durar molts anys. Els veïns volen deixar clar que no s'oposen a la variant de gerri de la Sal però sí al projecte plantejat per Foment. Qualsevol de les altres propostes seria millor que la que han plantejat com a definitiva, explica la Lina Ratia, membre de l'Associació de veïns Lo Pedris. Per la Lina, la desaparició del nucli de Compte és un aspecte pel que també lluitaran. Els veïns volen que aquest petit nucli es preservi i se'n eviti la seva destrució i eliminació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.