Punt divers

L'oposició de Roda impedeix la votació del pla de sanejament que preveu acomiadar desenes de treballadors municipals

El grup municipal de CiU i la regidora no adscrita de l'Ajuntament de Roda de Barà (Tarragonès) han impedit la votació del pla de sanejament que l'equip de govern (PSC) pretenia a aprovar en el ple extraordinari d'aquest dimarts. El PSC, que governa en minoria des del passat mes de maig, i els dos regidors del PP a l'oposició, no han pogut impedir que es desestimés la votació del pla, que preveu acomiadar desenes de treballadors del consistori. CiU i la regidora no adscrita han assegurat que no han rebut cap document que justifiqui l'aplicació del pla i han afirmat que l'equip de govern 'és incapaç' de solucionar la situació econòmica del consistori.

Amb el pla de sanejament, l'equip de govern, format únicament pel PSC i en minoria, pretén millorar la situació econòmica del consistori que en els dos últims anys ha deixat de rebre fins a vuit milions d'euros. Segons el consistori, la principal causa de la davallada dels ingressos és la crisi immobiliària, i es preveu que enguany la situació s'agreugi.L'equip de govern assegura que aquest pla, que preveu acomiadar a desenes de treballadors de l'Ajuntament, permetria pagar el deute pendent als proveïdors i empreses i estabilitzar la situació econòmica del consistori. La seva posada en marxa, però, depèn del recolzament d'un dels dos grups de l'oposició (PP i CiU). Per aquesta raó, el ple extraordinari d'aquest dimarts sotmetia a votació el pla de sanejament, però CiU i una regidora independent ho han impedit. 'Creiem que es necessari un pla de sanejament, però no estem d'acord amb la manera en què l'està elaborant l'equip de govern', ha manifestat el portaveu municipal de CiU, José Donoso, que ha acusat el consistori de treballar amb una 'improvització absoluta'. 'Encara no es tenen les dades de l'auditoria que han de determinar la situació econòmica ni tampoc sabem en detall el pressupost del consistori', ha afirmat Donoso. Per la seva banda, l'alcaldessa de Roda de Barà, Maite Huerta, ha lamentat que no s'hagi aprovat el pla 'per culpa dels grups de l'oposició, que només busquen tornar a governar', mentre que el regidor d'Hisenda, José Luís Moreno, ha manifestat que tot i els intents de l'equip de govern per elaborar el pla conjuntament, l'oposició 'no ha fet cap mena d'aportació'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.