Punt divers

Una setantena de paradistes mostren els productes tradicionals del Montsec a la XIII Fira d'Àger

Una setantena de paradistes mostren i venen durant aquest diumenge els productes tradicionals del Montsec a la XIII Fira d'Àger. El certamen ha estat inaugurat pel conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, que s'ha mostrat satisfet perquè considera que la zona està vivint un moment 'molt dolç de revitalització econòmica' on s'està posant en valor tot el seu patrimoni. Els carrers de la vila s'han vist plens de gom a gom de visitants que han volgut tastar i comprar productes com, entre d'altres, formatges, mel, pastissos, embotits i artesania de la zona. S'espera repetir xifres d'assistència similars a les de l'any passat que van ser de 6.000 persones durant tota la jornada.

El conseller Ausàs s'ha mostrat satisfet pel bon desenvolupament de la Fira d'Artesania d'Àger. En aquest sentit ha assenyalat que tant el municipi com la vall que l'envolta estan vivint un 'moment molt dolç' que comporta una revitalització econòmica de la zona a partir de la promoció de tot el seu patrimoni. En aquest sentit, ha emfatitzat la 'coincidència' de la restauració de la Col·legiata d'Àger, recentment inaugurada pel conseller Tresserras, la posada en marxa del programa Viure al Poble que impulsa el seu departament, i la dotació de recursos que han servit per posar en marxa el Centre d'Observació de l'Univers del Montsec.Per la seva part, l'alcalde d'Àger, Lluís Ardiaca, ha comentat que la fira ja està plenament 'consolidada' i s'ha mostrat satisfet per la resposta de la gent que ha decidit visitar-la en un dia com el d'avui en que acompanyen les temperatures suaus i el bon temps en general.Lluny de poder afinar una predicció exacta sobre el nombre de visitants que podrien arribar a passar per la fira al llarg de la jornada, l'alcalde ha recordat que l'any passat van passar-hi unes 6.000 persones i que enguany esperen repetir una xifra similar.La Fira d'Àger és una mostra de productes artesans i del Montsec i s'hi poden adquirir especialitats com patés, embotits, mel, coques de samfaina, codonyat, ratafia, entre d'altres, així com objectes antics i fets manualment. A banda, els visitants de la fira també han pogut rememorar oficis antics, com el de picapedrer, el de cistellaire, sabater, ferrer de cavalls, teler de llana i cadiraire, entre d'altres. Paral·lelament a la Fira s'organitzen una sèrie d'actes culturals. Un dels més destacats és la visita a l'antiga farmàcia Montardit que es troba igual que quan va tancar les seves portes l'any 1939, convertint-se en un autèntic museu familiar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.