Punt divers

El camp de tir olímpic de Bràfim preveu la creació de 70 nous llocs de treball i costarà 16 MEUR

El projecte de construcció del camp de tir a Bràfim (Alt Camp) preveu estar en funcionament a finals del 2011 o ja entrat el 2012. El projecte, que ja va avançar l'ACN, és impulsat per la Federació Catalana de Tir Olímpic i amb l'assessorament i gestió tècnica de l'empresa manresana DS. El camp de tir suposarà la creació de 70 nous llocs de treball -20 directes i 50 indirectes. La inversió prevista és de 16 milions d'euros i la superfície ocupada per l'equipament esportiu serà de 17,74 hectàrees. Segons els impulsors, la instal·lació serà de les més importants a Catalunya i de les millors a nivell estatal, similar a les de Granada i Almeria, que va acollir les proves dels Jocs del Mediterrani 2005.

Per aquest motiu, es proposarà que aquest camp de tir pugui acollir els Jocs del Mediterrani del 2017 als quals opta Tarragona. La ubicació d'aquest equipament esportiu de primer ordre també comportarà la creació d'una zona pública de lleure al poble de Bràfim, amb la cessió de 3,80 hectàrees a l'Ajuntament del municipi. Els tràmits administratius del camp de tir s'allargaran encara un any, mentre les obres duraran un any i mig. L'equipament estarà format per unes zones ben diferenciades segons la modalitat de tir que s'hi practicarà -tir al plat, tir de precisió i modalitat IPSC-, i es complementaran amb uns edificis i sales per a usuaris i treballadors.Les zones, segons la modalitat de tirHi haurà cinc camps de tir al plat. Aquests es caracteritzen per ser una zona on es practica el tir a l'aire lliure, i tots els camps s'orienten al nord per evitar l'enlluernament solar. En aquesta zona pràcticament no hi ha construcció en superfície. Pel que fa a la zona de tir de precisió, consta de diverses galeries amb les diferents modalitats de tir, segons les distàncies.Les galeries són de 300-200-100 metres -25 tiradors-, de 50 metres -50 tiradors-, de 25 metres -50 tiradors-, i de 10 metres per tir amb armes pneumàtiques -50 tiradors. Les galeries es caracteritzen per ser galeries descobertes que només disposen de coberta a la zona de tiradors i estan orientades al nord, igual que els camps de tir al plat. Finalment, s'ha previst una galeria dissenyada per a la pràctica de tir en la modalitat d'IPSC -tir en moviment.A banda, també hi haurà una oficina d'arbitratge i un edifici d'atenció als usuaris, que contindrà la seu social, sales de reunions, arribada d'usuaris, vestidors, lloguers i venta de materials per fer l'activitat i, a més, una vintena d'habitacions que faran possible l'estada, entrenament i la concentració d'equips internacionals o nacionals de tir a les seves instal·lacions, com per exemple, per a la preparació de competicions -Olimpíades, campionats europeus, entre d'altres.Segons informen fonts del Consell Comarcal de l'Alt Camp, totes les edificacions que formen part del Camp de Tir Bràfim-Tarragona, i en particular, les seves façanes, es conceben per poder utilitzar colors i textures presents a l'entorn amb la finalitat de buscar 'certa mimesi' amb el paisatge característic de la zona. A més, per tal d'integrar i harmonitzar la construcció del camp de tir en el seu entorn immediat s'han previst tot un seguit de mesures preventives, com ara el manteniment de l'activitat agrícola en el màxim espai possible, una franja al llarg de la línia de carretera on es conservaran els arbres i conreus existents -per no fragmentar la façana de imatge rural que hi ha en el tram de carretera des de l'AP-2 fins al municipi de Bràfim-, així com també es mantindran les zones forestals existents a la finca, i es limitarà l'alçada edificable a un màxim de 6 metres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.