Punt divers

Una onada de robatoris posa en alerta el poble del Pla de Manlleu

El Pla de Manlleu, nucli que pertany al municipi d'Aiguamúrcia, a l'Alt Camp, i que frega amb el Penedès, ha patit una onada de robatoris. De robatoris a masies, sobretot segones residències, n'hi ha 'cada dos per tres', asseguren els llogarencs, però ara fa just una setmana van entrar a dos restaurants, a la farmàcia del poble i a un local polivalent, en tres dies consecutius. Els lladres actuen de nit, però sense preocupar-se gaire de ser vistos. Un dels restaurants es troba a la via principal, a la vista de tots els veïns. Aquesta darrera onada, focalitzada a locals públics per uns botins, en la majoria dels casos, misèrrims, ha fet créixer la preocupació en aquest poble on hi viuen uns 150 veïns.

La matinada de dijous passat van entrar al local que l'Ajuntament d'Aiguamúrcia cedeix a l'Agrupació d'Agricultors i als bombers voluntaris; la següent matinada, al bar-restaurant del poble, que es diu 'La Margarita'; i a la següent, al restaurant 'El Celler', a la comarca veïna del Baix Penedès.Els intrusos van forçar les reixes per accedir als locals. Els afectats creuen que un dels lladres devia ser forçut, i un altre més aviat esquifit, vist el poc espai de pas que quedava entre els barrots.D'entrada, només van robar productes de poc valor. Al local municipal, que comunica amb la farmàcia, hi havia diversos ordinadors que no van prendre, i per contra es van emportar, per exemple, alguns cosmètics. Al bar del poble van prendre vodka i no van tocar la màquina escurabutxaques. En canvi, a l'altre restaurant, 'El Celler', ubicat al llogarret d'Aiguaviva que depèn del Montmell (Baix Penedès), es van endur totes les botelles de licor i whisky, i la carn emmagatzemada a la càmera frigorífica d'un valor econòmic encara no calculat pels amos, a part de 200 euros en monedes de canvi.En aquest restaurant, que va patir un robatori ara fa deu anys, ja estan 'escarmentats' i no deixen mai efectiu a la caixa. Si més no, tot apunta que l'objectiu dels lladres seria endur-se el menjar i beure i vendre-ho el més ràpid possible. De fet, ha estat el botí més gros d'aquesta darrera onada.L'alcalde d'Aiguamúrcia, Ramon Banach, ha destacat que, en general, els lladres no s'han endut gran cosa. Amb tot, Banach no se n'ha estat de denunciar que hi ha una 'preocupació general' davant la manca de seguretat, i que els alcaldes haurien d'exigir, plegats, més vigilància per a les zones rurals.En aquest sentit, veïns del territori han reconegut sentir-se bastant desemparats pels Mossos d'Esquadra, i més després d'aquests darrers incidents. Un mes enrere, una veïna que regenta un bar social en una de les urbanització de Querol també hauria estat víctima d'un robatori i l'haurien apallissada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.