Punt divers

Telefònica accepta ara negociar amb l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar una nova ubicació per a l'antena de la zona escolar

El conflicte per l'antena de telefonia mòbil que hi ha a la zona escolar de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), i que ha derivat en diversos contenciosos, sembla que ha arribat al seu fi. Així, després que l'Ajuntament hagi decidit emetre una ordre de cessament immediat de l'activitat, l'empresa telefònica hauria acceptat estudiar un nou emplaçament per l'antena al mateix terme municipal, seguint els criteris del nou planejament urbanístic. L'antena està ubicada, des de l'any 1996, al costat del CEIP Sant Jordi en uns terrenys que fins fa pocs anys formaven part del camp de futbol municipal.

Una darrera reunió entre els representants municipals i els de la companyia telefònica sembla que ha permès desencallar el polèmic desmantellament de l'antena. Així, segons han informat des de l'Ajuntament, l'empresa estaria disposada a negociar una nova ubicació dins del terme, en terrenys on el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) preveu la instal·lació d'aquest tipus d'equipaments. Segons ha detallat el regidor de Medi Ambient, Xavier Llambrich, 'el que es farà ara és una ordre de cessament de l'activitat oferint la possibilitat de traslladar-la a un altre indret'.L'antena es va instal·lar l'any 1996 tot i que, fins fa pocs dies, no hi havia constància que estigués encara en funcionament. Davant d'això, veïns de l'Ametlla de Mar havien iniciat una recollida de signatures per aconseguir la retirada de l'antena a la zona escolar. La instal·lació de l'antena en aquest emplaçament es va fer l'any 1996 amb la pertinent llicència d'obres, tot i que després d'una inspecció es va denegar la corresponent llicència ambiental. Amb això, però, no es va impedir que Telefonica Mobiles España S.A. acabés ubicant l'antena i posant-la en funcionament, fet que va suposar que l'Ajuntament presentés un contenciós administratiu que va guanyar.L'any 2001, l'Ajuntament fa un requeriment a la companyia perquè desmantelli la instal·lació, incorrent en un error tècnic que fa que la companyia presenti un contenciós contra el desmantellament i el guanyi. L'error de l'Ajuntament va ser que no va utilitzar la disciplina urbanística com a procediment i demanar el precinte de la instal·lació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.