Punt divers

La passarel·la que unirà les dues riberes del Noguera Ribagorçana estarà llesta abans de finals d'any

La Junta de govern del Consorci del Montsec ha aprovat aquest divendres la signatura d'un conveni de col·laboració amb la comarca aragonesa de la Ribagorça per la construcció de la passarel·la per vianants al congost de Siegué, que enllaçarà les dues bandes del riu Noguera Ribagorçana, a l'embassament de Canelles. La signatura del conveni entre els dos ens tindrà lloc pròximament, segons ha explicat el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo. Les obres, d'una durada de sis mesos, s'iniciaran abans de l'estiu. Pueyo ha ressaltat el 'reforç dels vincles històrics' que suposarà el nou enllaç i ha destacat el 'respecte ambiental del projecte'.

La nova passarel·la per vianants connectarà els municipis d'Àger (Noguera) i el de Viacamp (Ribagorça), ja sota administració aragonesa. D'aquesta manera el Montsec d'Ares i el Montsec de l'Estall quedaran enllaçats. La passarel·la tindrà una longitud de 36 metres i una amplada d'1,5. El pressupost previst per la seva construcció és de 706.016 euros. El projecte ja ha rebut el vist-i-plau de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i compta amb les autoritzacions administratives necessàries, ha explicat Pueyo.  El delegat del Govern ha destacat que la recuperació de la connexió de les dues bandes de la Noguera Ribagorçana mitjançant la passarel·la 'permetrà unir les respectives xarxes de camins i senders, fet que reforçarà els vincles històrics entre els dos territoris, d'una manera, a més, respectuosa amb el paisatge, el patrimoni i els valors ambientals'. Històricament, ja havia existit a la zona un pont de fusta que permetia la comunicació entre les poblacions de les dues vessants. Des de fa uns anys aquests nuclis venen reivindicant la recuperació de la connexió.  Participació en el Projecte 'La Ruta dels Orígens' La Junta de govern del Consorci del Montsec també ha aprovat la participació financera en el projecte 'La Ruta dels Orígens' presentat al programa operatiu de cooperació territorial estat espanyol, francès i andorrà 2007-2013 (Interreg IV) aprovat fa un mes. El consorci és soci principal del projecte, que pretén contribuir a la promoció turística del Montsec i de la regió francesa del Migdia-Pirineus. El pressupost de 'La Ruta dels Orígens' és de poc més de 2,6 milions d'euros. El 65% d'aquesta quantitat, és a dir, gairebé 1,7 milions, serà aportat pel programa Interreg IV. El Consorci del Montsec participa en el projecte amb 483.229 euros i rebrà una subvenció de 314.000 euros. Per altra banda, la Junta de govern del Consorci del Montsec ha adjudicat la construcció de la primera fase de la Casa del Montsec, a Àger, a la Promotora Grabi, S.L., pel preu de 579.020 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.