Punt divers

El Pla d'Iniciatives de Dinamització de la Terra Alta ajudarà a crear 63 llocs de treball i a consolidar-ne 270

El Govern ha concedit en aquesta convocatòria d'ajuts del Pla d'Iniciatives de Dinamització Comarcal (IDC) subvencions per valor de 463.832 euros a onze empreses de la Terra Alta i a l'Ajuntament de Gandesa, per dur a terme el projecte de creació d'un viver d'empreses a la ciutat. A més, 15 empreses -11 de les quals ja han rebut també una subvenció- podran optar a un crèdit bancari amb condicions preferents. El valor total d'aquests crèdits és d'1,2 MEUR. Les subvencions atorgades i els crèdits permetran garantir la continuïtat de 270 llocs de treball i la creació de 63 nous llocs en els pròxims tres anys, xifra important si es té en compte que el nombre d'aturats aquest juny a la comarca era de 442.

Les empreses beneficiàries d'aquesta convocatòria del Pla d'IDC es troben instal·lades als municipis de Gandesa, Batea, la Fatarella i Corbera d'Ebre. La Terra Alta té 28,7 centres de cotització per cada 1.000 habitants, una xifra 8 punts inferior a la mitjana de Catalunya. Els centres de cotització són un indicador de l'activitat econòmica ja que són gairebé equivalents al nombre d'empreses instal·lades en aquell territori.D'entre les iniciatives econòmiques subvencionades a la Terra Alta, destaca la compra de terrenys per a la construcció d'un viver d'empreses a Gandesa, iniciativa endegada per l'Ajuntament. Aquest projecte ja va ser beneficiari de l'anterior convocatòria del pla d'IDC. En aquest sentit, l'Ajuntament de Gandesa i nou empreses de la comarca van rebre el 2008 ajuts per un import de 420.159 euros, als quals s'hi han de sumar 1,2 MEUR en crèdits tous que també es van concedir a nou empreses. Entre les empreses subvencionades en les dues convocatòries, es troba Carrosseries Alazor SL, que ha aprofitat els ajuts, d'una banda, per mecanitzar les seves instal·lacions i, de l'altra, per diversificar el seu producte. Així, a més de treballar en les carrosseries del sector de l'automoció, l'empresa es dedica també a la creació de mobiliari urbà ecològic, alguns exemples del qual es poden veure en un parc infantil de Gandesa, ubicat davant del Consell Comarcal. En aquest parc, el mobiliari permet il·luminar l'espai, utilitzant l'energia solar, alhora que serveix per a altres usos, com ara bancs per seure o jardineres. En total, el Govern ha concedit a les comarques de l'Anoia, el Pallars Jussà, el Ripollès i la Terra Alta 1,8 MEUR en subvencions i 4,3 MEUR en crèdits amb condicions favorables a una seixantena d'empreses, en la segona convocatòria del pla d'IDC. L'objectiu del pla és estimular i impulsar l'activitat econòmica per tal de desenvolupar un entorn socioeconòmic que afavoreixi la permanència de la població.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.