Punt divers

UP considera 'poc responsable' que el DPTOP opti pel fals túnel pel mig de la plana de la Vall d'en Bas

Unió de Pagesos (UP) reclama al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) que triï l'opció més a l'est del municipi de les Preses (Garrotxa) -que transcorre per sota de la Marboleny-, per a la variant de les Preses de l'eix Vic-Olot. El sindicat adverteix que és 'l'única que no malmet' els terrenys agrícoles de la plana de la Vall d'en Bas, ni el sistema hidrològic. Així mateix, rebutja la proposta del Departament, que advoca per la construcció d'un fals túnel per sota de la plana, ja que 'agredeix el territori de forma irreversible'. L'opció que defensa UP, 'respectuosa' amb l'espai agrari, 'també la recullen els estudis a informació pública', defensa el sindicat.

'Per contra', l'opció que prioritza l'estudi informatiu -'només amagaria el 50% de la infraestructura'-, comportaria 'una gran afectació en el sistema hidrològic de la zona' i 'provocaria danys a l'aqüífer'. A més, defensen, l'activitat agrària 'es veuria seriosament perjudicada amb els greuges que suposa per als pagesos del territori'. El sindicat considera que la millor opció per protegir la plana passa 'per no destruir-la' quan, 'a més, existeix una alternativa viable per no atemptar contra el territori, recollida al mateix estudi informatiu'. UP recorda que la Vall d'en Bas és una de les planes amb major valor agrícola de la Garrotxa, i fins i tot de la demarcació de Girona, en extensió i qualitat dels sòls. Per això, 'no existeix cap justificació per malmetre el territori i no garantir la conservació dels conreus agrícoles i l'aqüífer de tota la zona'.D'altra banda, a la reunió la Comissió Permanent Comarcal de la Garrotxa d'UP d'ahir a la nit, es va acordar celebrar una xerrada informativa el 25 de gener a la Vall d'en Bas per exposar la situació actual del projecte i recollir les propostes del sector per presentar al·legacions i definir les actuacions a seguir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.