Punt divers

Tastos de vins, olis i vinagres, marcaran la primera edició de la fira Turisponent de Mollerussa

La primera edició de Turisponent, fira adreçada als sectors del turisme, la gastronomia, l'oci i la cultura de les comarques de Lleida, que tindrà lloc entre els dies 13 i 15 de novembre a Fira de Mollerussa, acollirà diferents tastos de productes lleidatans com ara olis, vins o vinagres amb l'objectiu de donar-los a conèixer i per atreure visitants al certamen, que tindrà l'entrada gratuïta tot i que per participar als tastos s'haurà de pagar. Per la celebració del certamen, Fira de Mollerussa ja disposarà del Pavelló Pla d'Urgell, una vegada finalitzades les obres de condicionament que s'hi han executat en els darrers mesos.

Dissabte al matí, el sommelier del restaurant 'Lo Ponts' de Ponts (Noguera), Jaume Gaspà, oferirà un tast de vins per un màxim de 40 persones. El preu de l'activitat serà de 12 euros.  Un altre dels tastos serà de vinagres i anirà a càrrec de l'enginyera química Judit Badia. El tast, limitat a 30 persones, es farà diumenge al matí i per participar-hi s'hauran de pagar 5 euros. També diumenge al matí, tindrà lloc un tast d'olis de la DOP Les Garrigues. En aquest cas, l'oferirà una dels membres del Panell de tast d'olis d'oliva de Catalunya, Pilar Pardell, i només hi podran assistir un màxim de 30 persones a aun preu de 10 euros. Tast de vins dins la fira A més, en el marc de la fira Turisponent es portarà a terme també la 2a Festa del vi i del vi novell que organitza l'associació Enosegre, integrada per 19 cellers i dos restaurants. Així, durant dissabte i diumenge, els visitants de la fira podran, degustar els vins de tots els cellers d'aquest col·lectiu prèvia compra, a la mateixa fira, d'un val de 5 euros. Menús gastronòmics D'altra banda, el certamen oferirà menús gastronòmics dissabte i diumenge al migdia adreçats als visitants del certamen per promocionar i apropar-los els productes lleidatans. Aquests menús, amb un preu de 25 euros per a adults i amb possibilitat de menú infantil a 10 euros, estaran elaborats pels restaurants Resquitx, Big-Ben, El Coscollar i Lo Ponts. A més, els cellers de l'associació Enosegre aportaran els vins que es degustaran amb els diferents plats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.