Punt divers

L'alcalde, un regidor i tres policies de l'Ametlla de Mar declararan als jutjats arran d'una querella per prevaricació

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, el convergent Andreu Martí; el regidor de Governació, Xavier Llambrich; el cap de la policia local, Francesc Siuraneta; i els agents Albert Bardí i Núria Bouzas estan citats a declarar el pròxim 16 de març davant el jutjat d'instrucció número 1 de Tortosa per respondre de les acusacions de prevaricació, amenaces i coaccions, entre d'altres, que consten a la querella presentada pel també agent de la policia local Ramon Cid. En la querella, admesa a tràmit fa uns mesos, Cid posa sobre la taula presumptes concessions i cobraments il·legals de llicències urbanístiques, així com també suposades irregularitats d'ordre intern a la policia local i al consistori.

L'agent de la policia local, que paral·lelament ha obert fins a sis contenciosos administratius en diferents instàncies judicials contra l'Ajuntament per la seva suspensió de feina i sou des de fa més d'un any, atribueix en la seva denúncia fins a cinc presumptes delictes als querellats: contra la integritat moral, amenaces, coaccions continuades, prevaricació continuada i omissió del deure de perseguir determinats delictes. El passat 16 de febrer ja van passar pel jutjat número 1 de Tortosa quatre agents de la policia local i el vigilant d'obres municipal que van declarar en qualitat de testimonis en les diligències prèvies obertes.Una part important de l'argumentació de la querella se centra en presumptes casos de prevaricació urbanística. En aquest sentit, l'agent, tot recordant que el cos de la policia local va rebre temps enrere l'encàrrec de l'equip de govern d'inspeccionar i notificar les irregularitats urbanístiques detectades, denuncia casos de llicències urbanístiques en sòl rústic no urbanitzable que s'haurien tramitat al marge de la normativa o, fins i tot, casos de cobrament d'aquestes llicències irregulars.

Més diligències urbanístiques
De fet, les anteriors i reiterades denúncies de Cid contra el consistori davant Fiscalia ja van portar a l'obertura, l'any 2008, de dos processos paral·lels per possibles irregularitats urbanístiques que continuen oberts en fase de diligències prèvies. Així, també al jutjat número 1 de Tortosa, continuen les diligències prèvies per presumpta prevaricació contra l'alcalde, Andreu Martí, relacionades amb actes aixecades per la policia local sobre construccions il·legals i, davant les quals, el consistori no hauria actuat.D'altra banda, Fiscalia ja ha qualificat com a presumpte delicte contra l'ordenació del territori la denúncia en contra de l'agent de la policia local, Núria Bouzas -que també figura en la querella- per haver construït un xalet en un terreny rústic no urbanitzable de la seva propietat. Les diligències, en aquest cas, són instruïdes pel jutjat número 3 de Tortosa.En la querella presentada l'any passat i per la qual han de declarar l'alcalde, el regidor i els funcionaris policials, Cid denuncia també que l'equip de govern va intentar subornar-lo perquè desistís d'emprendre accions legals tot oferint-li diversos llocs de treball, que hauria rebutjat.

La denúncia també recull presumptes irregularitats d'ordre intern a l'escala funcionarial, tant del consistori com de la policia local. En aquest sentit, la querella apunta que agents de la policia local podrien portar armes sense els pertinents permisos, estarien conduint vehicles sense la preceptiva llicència o s'haurien contractat funcionaris que no disposaven de graduat escolar.El conflicte s'arrossega des de fa anys i, de fet, Fiscalia ja va descartar sol·licitar l'obertura de diligències per alguns dels casos d'ordre intern en l'àmbit de la policia local denunciats per Cid l'any 2008 en considerar que corresponien a l'àmbit administratiu. El querellant va traslladar el seu cas al ministeri públic adduint que se sentia perseguit a l'interior del cos per informar, denunciar i procedir, segons les seves funcions policials, davant fets irregulars que hauria detectat. De fet, el juliol del passat 2008, Cid havia denunciat Bouzas per conduir vehicles policials sense el corresponent permís especial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.