Punt divers

El govern de Sant Salvador de Guardiola penja d'un fil després de la renúncia d'una altra regidora

El govern a l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola (Bages) ha perdut un altre regidor. Després que el passat mes de juliol Jeroni Lloys abandonés el govern i passés al grup mixt, la seva parella i també regidora Montserrat Santisteban ha anunciat aquest dimecres que també deixa el govern municipal i que té intenció de passar al grup mixt com a regidora no adscrita. Això deixa el govern municipal, integrat per Gent pel Canvi i ERC, amb només quatre regidors dels onze que integren el consistori i en una clara situació de minoria que l'alcalde, Albert Miralda, reconeix que dificulta molt la governabilitat. La crisi política a aquest poble bagenc ha arribat també a CiU, amb la dimissió d'un regidor.

Sant Salvador de Guardiola era notícia el mes de juliol per la picabaralla que va enfrontar dos regidors, Genís Benítez i Jerony Lloys. El segon, aleshores regidor de Gent pel Canvi a l'equip de govern, va clavar una bufetada al primer, regidor no adscrit que va ser expulsat del PSC. La situació va provocar la renúncia de Lloys, que va abandonar l'equip de govern a petició de l'alcalde, però que no va voler deixar el càrrec de regidor. Lloys és la parella sentimental de Montserrat Santisteban. Segons ha explicat l'alcalde, Albert Miralda (Gent pel Canvi), hi havia un 'problema de confiança amb la regidora' pel fet de conviure amb el regidor que havia abandonat el govern. Per això, diu, se li va demanar que dimitís. Aquest dimecres, Santisteban ha dit que ho faria, però com Lloys no abandonarà el càrrec de regidora i passarà al grup de no adscrits.Aquesta situació deixa el govern de Sant Salvador de Guardiola pendent d'un fil. Quan va començar la legislatura, Gent pel Canvi governava amb els seus cinc regidors i amb el regidor d'ERC. Ara, amb dos regidors menys, Gent pel Canvi i ERC es queden amb només quatre membres al govern.Paral·lelament a aquesta situació, el grup municipal de CiU a Sant Salvador també viu moments de crisi i el fins ara regidor Pere Cots ha presentat també la seva renúncia i ha sol·licitat passar al grup mixt. Cots, que formava grup amb dos regidors més de la formació nacionalista, ha explicat la seva decisió perquè considera que CiU no està utilitzant la seva força política al poble per negociar amb l'equip de govern. D'aquesta manera ja són quatre els regidors de l'Ajuntament que formen part del grup no adscrit: els dos procedents de l'equip de govern de Gent pel Canvi, Genís Benítez que havia estat expulsat del PSC i ara Pere Cots, que deixa CiU. A l'oposició hi queden dos regidors de CiU i el regidor de l'Entesa per Sant Salvador, Jorge Gordillo.L'alcalde ha reconegut que la governabilitat en aquesta situació és molt complicada, però ha reiterat la voluntat de 'rigor' de l'equip de govern. Pel que fa al futur del govern local ha dit que caldrà 'obrir ponts de diàleg' per arribar al màxim d'acords i que la primera porta que es picarà serà la de CiU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.