Punt divers

S'inicien al COU d'Àger les primeres pràctiques d'astronomia d'alumnes de la Universitat de Barcelona

El primer grup d'estudiants d'astronomia de la Universitat de Barcelona (UB) que farà les pràctiques acadèmiques a Àger, arribarà aquest dijous al Centre d'Observació de l'Univers (COU). Seran una trentena d'alumnes de primer curs que iniciaran els torns de dos dies per setmana que es realitzaran des d'ara fins a Nadal i des del mes de febrer de l'any que ve fins al maig. A través d'aquests torns s'espera que passin pel COU al voltant de 200 alumnes universitaris cada any. Els estudiants de la Facultat de Física de la UB realitzaran les pràctiques de les assignatures d'Astronomia, Astronomia Observacional i Astronomia: Història de l'Univers.

La utilització de les instal·lacions del COU per part d'aquests universitaris s'ha materialitzat a través d'un conveni de col·laboració entre el Consorci del Montsec i la UB. Fins ara, els alumnes d'astronomia de la Universitat de Barcelona feien les pràctiques al terrat de la Facultat de Física, a Barcelona, i al municipi d'Alella, al Maresme, punts amb una considerable contaminació lumínica. En aquest sentit, la qualitat de les pràctiques d'astronomia al COU millorarà ostensiblement, atès que el cel del Montsec és entre 80 i 90 vegades més fosc que el de Barcelona. Faran servir, bàsicament, les instal·lacions del Parc dels Telescopis i diverses sessions de planetari a l'Ull del Montsec.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.