Punt divers

Una seixantena d'artesans mostren l'ofici de teixidor a la Fira dels Artesans de Mas de Barberans

Prop d'una seixantena d'artesans han ensenyat al llarg d'aquest primer cap de setmana d'agost a la 7a edició de la Fira de Mas de Barberans (Montsià) l'ofici de teixir fibres tan diverses com l'espart, el jonc, la canya, la palma, la medul·la, el vímet, les tiretes d'avellaner, la palla de sègol, les rametes d'olivera i l'esbarzer, entre d'altres. L'alcalde de la població, Josep Lleixà, ha explicat aquest diumenge al matí que l'objectiu d'aquesta fira és potenciar la participació de la gent visiti el municipi i, al mateix temps, que tots aquells que ho vulguin puguin aprendre dels artesans com treballat aquestes fibres.

Lleixà ha destacat la importància de mantenir aquesta tradició artesana al llarg del temps.L'organització d'aquesta edició ha explicat que tots els balcons del municipi es troben engalanats en objectes fets en fibres, per excel·lència amb pauma, artesania típica del municipi. La fira pretén presentar un 'aire rural molt acollidor amb gran quantitat d'activitats complementàries com un concurs de fer cordells amb la fibra de pauma, xerrades i audiovisuals temàtics a l'entorn de les fibres'. En aquesta setena edició cal destacar l'exposició de l'ultima creació artística i artesanal de Lois Walpole. Aquesta artista treballa amb fibres vegetals i ho combina amb l'ús de diversos materials de reciclatge. Els visitants a la fira, grans i menuts, podreu asseure's a la vora dels artesans i practicar treballant les diferents fibres. L'organització ha volgut insistir que a més de les demostracions, els tallers i la possibilitat de comprar objectes artesanals, pels carrers que transcórrer la fira hi haurà obertes entrades particulars on s'instal·laran exposicions didàctiques de diverses fibres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.