Punt divers

Joves de tot el món aprenen anglès al Pallars en un curs pioner a Catalunya per les tècniques d'aprenentatge

Un centenar de joves d'arreu del món són els primers participants de les colònies que fa el Pueblo Inglés per primer cop a Catalunya, concretament a Els Avets, al Pallars Sobirà. L'objectiu d'aquestos cursos d'estiu és que l'únic idioma de comunicació durant l'estada sigui l'anglès. Per no tenir cap tipus de contacte amb un altre idioma com el català o el castellà eviten qualsevol sortida a l'exterior i les classes, tallers i jocs s'imparteixen en el mateix complex dels Avets. Aquestes colònies han nascut com alternativa a haver de portar els nens fora del país per aprendre idiomes. La diferent procedència dels alumnes fa que l'aprenentatge sigui més ric donat que aprenen diferents accents.

Els joves que participen en aquestes colònies tenen entre 13 i 17 anys. Pel que fa a la procedència és molt variada; l'estat espanyol, Irlanda, Escòcia, Anglaterra, Canadà, Finlàndia, Las Vegas o de Sud Àfrica. L'aprenentatge és basa en jocs i converses i no hi cap tipus de classe teòrica ni de gramàtica. En aquestes colònies està totalment prohibit parlar en castellà o català. Aquestes colònies que van començar el dia 1 de juliol finalitzaran el proper dia 15.Amb l'objectiu que no els influenciï cap altre idioma les colònies es fan als Avets sense anar a cap altre lloc per por a sentir altres idiomes o accents. Marta Lizano, responsable del Pueblo Inglés en Els Avets, explica sobre aquest programa que 'la única manera de superar l'obstacle del idioma és per immersió'. Lizano diu que per fer les activitats compten amb monitors bilingües amb una amplia experiència en educació infantil que, a través d'un complert programa d'activitats, ensenyen l'anglès de forma divertida. Els joves conviuen amb altres joves de països anglosaxons de la seva mateixa edat que els ajuden a practicar l'anglès. Es tracta d'un curs d'immersió d'anglès que per les seves característiques el fa únic a Catalunya. Arran de la demanda de joves per participar a aquestes colònies el Pueblo Inglés va decidir organitzar uns cursos al Pallars Sobirà. L'èxit d'inscripció ha fet que s'hagin hagut d'organitzar dos torns. Cursos similars es fan a Salamanca i Àvila.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.