Punt divers

Denuncien l'atropellament de llúdrigues i altres animals salvatges a la zona de l'Aiguabarreig

L'Estació Biològica de l'Aiguabarreig ha denunciat l'atropellament de què han estat víctima diverses llúdrigues al camí que uneix la Granja d'Escarp (Segrià) i Mequinensa (Baix Cinca), de la mateixa manera que ho han estat en els darrers anys al mateix camí altres animals salvatges com ara teixons, fagines, eriçons, senglars o ratpenats. Segons l'Estació Biològica, en els darrers tres anys tres llúdrigues han mort en aquest camí asfaltat. La darrera mort d'un animal d'aquesta espècie va tenir lloc diumenge al matí, en plena llum del dia. Des de l'Estació culpen d'aquest fet conductors que utilitzen el camí i que superen el límit de velocitat establert.

L'Estació Biològica de l'Aiguabarreig denuncia que també són molts els insectes, amfibis i rèptils morts pel pas de vehicles a tota velocitat. Tot i això, l'entitat lamenta la pèrdua d'exemplars de llúdriga, una espècie emblemàtica, en perill al nostre país i que es recupera lentament a la zona de confluència del Segre, Ebre i Cinca. Des de l'Estació recorden que aquesta espècie animal és el símbol de l'espai natural de l'Aiguabarreig, que abraça dotze poblacions del Segrià i del Baix Cinca. La darrera llúdriga trobada morta pels tècnics de l'Estació Biològica va ser localitzada diumenge. Després de ser analitzada, va ser lliurada al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) d'Alcarràs. Es tracta d'un individu adult que hauria mort per una col·lisió suposadament amb un vehicle davant de l'Illa dels Martinets. El director de l'Estació Biològica de l'Aiguabarreig, Guillem Chacon, denuncia que el camí asfaltat entre la Granja i Mequinensa té un límit de velocitat de 50 km/h però assegura que molts vehicles, sobretot cotxes i camions, 'hi superen els 100 km/h', sobretot a la nit 'tot esquivant els controls d'alcoholèmia de les carreteres principals'. Segons Chacon 'és estrany el matí en què no apareguin mamífers i altres animals morts per la imprudència i el desconeixement dels conductors'. El director de l'Estació Biològica també ha aprofitat per criticar el polígon industrial que promou l'Ajuntament de Mequinensa 'en zona de reproducció de la llúdriga'. Per Chacon 'és l'atemptat més important des darrers anys a l'Aiguabarreig'. Guillem Chacon acusa el consistori 'd'agredir' una àrea 'que està en vies de ser declarada reserva natural pel govern d'Aragó'.  


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.