Punt divers

Els accessos i els serveis bàsics del nou polígon industrial del Molló de Móra la Nova estaran enllestits a finals d'any

L'Institut Català del Sòl (INCASÒL) està duent a terme les obres de la rotonda principal d'accés al nou polígon industrial del Molló, a Móra la Nova (Ribera d'Ebre). Aquesta obra garantirà l'accés al nou parc empresarial i, segons preveu l'INCASÒL, estarà enllestida a finals d'aquest 2009. Les obres de la rotonda es van iniciar fa aproximadament un mes, un cop obtinguts els permisos de carreteres i la disponibilitat dels terrenys de particulars. El pressupost de l'obra principal supera els 3,5 MEUR. L'INCASÒL també treballa en la xarxa de subministrament elèctric i en establir l'abocament de les aigües residuals del futur polígon industrial, que té una superfície de 36 hectàrees.

Pel que fa a l'abocament d'aigües residuals, els tècnics estan analitzant diverses alternatives per tal d'escollir la més viable des del punt de vista tècnic i ambiental, i perquè no resultin afectades les zones humides de la conca de l'Ebre.Amb relació a la resta d'infraestructures dels serveis que alimenten el sector i que es fan en paral·lel a l'obra principal, l'INCASÒL ha redactat el Pla Especial Urbanístic per a la connexió de la xarxa de mitja tensió de l'estació receptora dels Aubals, ubicada a Móra la Nova, fins al polígon industrial del Molló. La línia té una longitud de poc més de set quilòmetres i transcorre soterrada en la major part del seu recorregut, per minimitzar el seu impacte ambiental, entre els municipis de Garcia (Ribera d'Ebre) i Móra la Nova. Actualment, s'està en fase d'analitzar i resoldre les al·legacions rebudes i es preveu que el document s'aprovi definitivament el setembre vinent i es pugui iniciar el tràmit d'expropiació. El cost d'aquesta obra és de prop d'1,3 MEUR. El sector empresarial del Molló, que es desenvolupa en terrenys dels municipis de Móra la Nova i Tivissa (Ribera d'Ebre), té una superfície aproximada de 36 hectàrees i acollirà preferentment parcel·les per a empreses de dimensions grans i mitjanes. El futur parc empresarial és accessible des dels principals eixos viaris, com són la C-44, la N-420 i l'AP-7, i està a prop d'altres vies de comunicació destacades i de la xarxa ferroviària.El Consorci format per l'INCASÒL, la Cambra de Comerç de Reus i els ajuntaments de Móra la Nova, Rasquera (Ribera d'Ebre), Tivissa, Garcia i Ginestar (Ribera d'Ebre) serà l'encarregat de donar a conèixer el nou sector a les empreses i de promoure'l perquè aculli activitat empresarial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.