Els ocupants d'un cotxe es desfan d'una bossa amb una pistola a l'AP-7, un xofer ho veu i acaben detinguts

La Guàrdia Civil va enxampar-los a la frontera i els va trobar una altra arma

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació d'aquest cas i estan intentant comprovar si els tres detinguts tenen relació amb algun assalt violent a Catalunya o a la resta de l'Estat espanyol. A l'hora de tancar aquesta edició, no havia transcendit cap detall sobre aquesta situació.

Els fets van passar dimarts a la tarda quan els Mossos d'Esquadra van rebre la trucada d'un camioner que els alertava que acabava de veure com els tres ocupants d'un cotxe s'havien desfet d'una bossa de mà a l'autopista, a l'altura de Garrigàs. A l'interior, hi havia una arma de foc, munició i també brides. El testimoni va facilitar-los el model del cotxe, un Seat León. A partir d'aquí, els agents van començar a treballar i van desplaçar-se fins al lloc dels fets per comprovar la veracitat de la història. Realment, es van adonar que tot era veritat. Paral·lelament, van avisar el centre transfronterer de coordinació policial que hi ha al Pertús per demanar-los ajuda per si el vehicle passava per aquest punt fronterer.

La successió dels fets va anar tan ràpida que mentre tot això passava la Guàrdia Civil ja havia aturat el Seat León a la frontera perquè els havia semblat que els tres homes tenien una actitud sospitosa. El turisme, segons les primeres hipòtesis, havia estat llogat al País Valencià, concretament a Benidorm.

Més material comissat

Els agents van escorcollar el vehicle i van localitzar en un doble fons una altra pistola, munició, unes quantes brides i també una mena d'esprais de defensa. Precisament, quan estaven realitzant tota aquesta actuació, van rebre l'alerta dels Mossos d'Esquadra. Al final, la Guàrdia Civil va decidir entregar els sospitosos a la policia catalana perquè els interroguessin i s'encarreguessin directament de la investigació.

Una de les claus de tot aquest cas és saber per què els detinguts es van desfer d'una de les pistoles i l'altra van deixar-la dins del cotxe.

Una de les hipòtesis amb les quals treballa la policia és que l'arma que van abandonar a l'autopista podria haver estat utilitzada durant un acte delictiu i per això els sospitosos van preferir desfer-se'n. Per contra, l'altra arma sí que estaria neta. Les brides que portaven també podrien suposar que van participar en algun robatori o segrest.

Els tres detinguts –dos homes romanesos i un espanyol– estan acusats de tinença il·lícita d'armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.