Punt divers

Forces polítiques, econòmiques i socials de l'Anoia s'uneixen per tirar endavant el polígon indústrial d'Òdena

Diverses forces polítiques, econòmiques i socials representatives de la comarca de l'Anoia han unit forces, aquest divendres, per poder aconseguir tirar endavant el polígon industrial que el Consorci de la Zona Franca vol construir a Òdena. La construcció d'aquest polígon s'ha posat en perill després que la Generalitat aprovés el mes de gener el pla director urbanístic de l'Eix Transversal Ferroviari. La reserva de sòl que es contempla per Òdena coincideix amb els terrenys on s'hi ha d'ubicar el futur polígon. L'Ajuntament d'aquesta localitat va presentar un recurs de reposició perquè la reserva de sòl es faci al sud d'aquests terrenys i així puguin desenvolupar el polígon sense cap entrebanc.

Entre les forces que aquest divendres han donat suport a Òdena hi ha el Consell Comarcal de l'Anoia, la Unió Empresarial, el Consell Econòmic i Social de la Comarca de l'Anoia (CESCA), els sindicats UGT i CCOO, alguns ajuntaments de la comarca i la Cambra de Comerç. El vicepresident del Consorci de la Zona Franca, Manuel Royes, que també ha assistit en aquest acte de suport, ha expressat que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha manifestat la voluntat de fer cas al recurs de reposició i, que això permetria construir el polígon. Segons Royes, el Consorci s'ha trobat amb 'moltes dificultats' en aquest projecte, fins al punt que es van plantejar de 'tirar la tovallola'. Tanmateix, Royes ha expressat que el polígon podria iniciar-se d'aquí a 'dos o tres anys' i que això, 'dins del què cap' és 'bo', ja que si les obres s'haguessin iniciat abans 'avui hi hauria parcel·les urbanitzades i sense vendre' a causa a la crisi.Per a Royes, d'aquí a uns quants anys 'sortirem de la crisi' i hi haurà 'demanda industrial', llavors, quan el polígon estigui urbanitzat, 'ens prendran les parcel·les de les mans'. L'alcalde d'Òdena, Francisco Guisado, s'ha mostrat satisfet del 'consens territorial' que s'ha aconseguit envers la construcció del polígon de la Zona Franca i del suport al recurs de reposició presentat per l'Ajuntament. Guisado ha valorat 'positivament' el pas de l'Eix Transversal Ferroviari per la comarca però ha destacat que seria 'encara més bo' si el traçat passés per sota el polígon. El president del CESCA, Teo Romero, ha explicat que és 'fonamental' per la comarca dotar-la de 'sòl industrial' i d''activitat econòmica' per poder situar l'Anoia 'al mapa'. Segons Romero, un polígon com el que preomou el Consorci de la Zona Franca és una 'peça clau' per la situació de la comarca, ja que pot 'canviar-la de manera radical'. Finalment, els sindicats CCOO i UGT han mostrat també el seu suport al projecte de polígon perquè pot 'revitalitzar' l'economia de la comarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.