Punt divers

El Pont de Suert estrena l'espai d'intercanvi i convivència del Club Caixa Catalunya amb més de 900 socis

El Pont de Suert ha estrenat aquest divendres el Club Caixa Catalunya després d'uns mesos de reformes. Es tracta d'un espai d'intercanvi i convivència creats per a les persones grans. Amb aquesta reforma, el nou espai gaudeix d'un ampli ventall de novetats com la creació d'una aula informàtica, cuina per poder fer cursos i tallers, una sala d'audiovisuals, una sala d'activitats físiques amb vestuaris, canvi de mobles i pintura, així com diversos espais polivalents i funcionals. Les activitats més destacades que es realitzaran són el Gimnàs, tai-txi, manualitats, coral, memòria i cursos d'informàtica. L'Obra Social de Caixa Catalunya disposa de 47 centres a Catalunya i aplega 18.579 socis

El Club Caixa Catalunya de Pont de Suert, fundat el 1981, constitueix tot un referent a la ciutat. A l'actualitat ja disposa de 900 socis. Per presentar les reformes entre tots els socis s'ha celebrat també una jornada de portes obertes. L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de l'alcalde de Pont de Suert, Albert Alins, la directora general d'Acció Cívica del Departament de Governació, Violant Mascaró, del director d'Atenció Social de l'Obra Social de Caixa Catalunya, Josep Solans i del cap d'equipaments de la mateixa àrea, Eugeni Rojas. Actualment, l'Obra Social de Caixa Catalunya disposa d'un total de 47 centres arreu de Catalunya. En ells, segons xifres de tancament de 2008, s'hi apleguen un total de 18.579 socis. El perfil del soci varia any rere any. Analitzant les noves incorporacions es pot afirmar que en la distribució per sexes hi ha una major equitat, aconseguint així més uniformitat de gènere. Progressivament els percentatges han anat variant i actualment de les noves inscripcions, el 59% són dones. Cal destacar també que la mitjana de les edats també baixa paulatinament i actualment se situa en 71 anys. El perfil del soci del Club Caixa Catalunya cada vegada és més jove, cosa que comporta que la persona gran sigui més dinàmica i vital. Conscient d'aquesta realitat, l'Obra Social Caixa Catalunya respon a les demandes dels seus socis i s'adapta a aquesta nova dinàmica.En aquest sentit, a aquests centres s'impulsen noves activitats que promouen els valors de les relacions intergeneracionals i multiculturals, l'associacionisme, el voluntariat, la formació permanent i l'accés a les noves tecnologies. A més, participen en les programacions culturals i cíviques que es desenvolupen en l'entorn més proper, per tal de crear vincles de relació i enfortir el teixit social de la zona. La línia d'actuació d'Atenció Social de l'Obra Social de Caixa Catalunya va iniciar les seves activitats l'any 2001, amb l'encàrrec de gestionar i aglutinar les activitats assistencials. Les seves línies de treball s'enfoquen en la dependència de les persones grans, la promoció d'hàbits saludables i els programes intergeneracionals. Per això, l'Obra Social de Caixa Catalunya realitza projectes propis o en col·laboració amb entitats de diferents àmbits com les Residències o Hospitals de Dia, els Clubs Caixa Catalunya, el Programa d'Habitatge compartit Viure i Conviure i altres ajuts, convenis i patrocinis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.