Punt divers

La Fira d'Art de Salàs de Pallars amplia l'oferta a les arts visuals

La Fira d'Art de Salàs de Pallars en aquesta 19a edició amplia l'oferta amb una nova disciplina, les arts visuals. La madrilenya Francisca Blázquez és l'artista convidada d'aquest any i portarà a Salàs, els dies 8 i 9 d'agost, la mostra de videoart 'Dimensionalisme, Geometria Espacial Fantàstica'. El videoart s'afegeix a la pintura, l'escultura i la fotografia ja presents en edicions anteriors. Pel que fa a la presència d'artistes, se n'espera una setantena, el 70% procedents dels Pallars. El millor dels artistes que exposen les seves obres a les eres de la localitat, reconvertides en galeries d'art per un cap de setmana, opten a mostrar la seva obra a la sala d'exposicions de la Diputació.

Les obres de la setantena d'artistes s'exposaran a tres eres: Morlans, Pòlit i Les Eres. En el conjunt de les tres eres s'hi exposaran més de 200 obres d'art, donat que cada artista hi participa amb més d'una obra. En la catorzena edició del concurs de pintura es preveu una participació d'una trentena d'artistes d'arreu de Catalunya. Al concurs hi acostumen a participar més artistes de fora de la comarca que a la Fira. La Fira d'Art de Salàs se celebra des de fa 19 anys com a record de la fira de bestiar, símbol més representatiu de la localitat durant més de 600 anys. Malgrat la seva desaparició fa una trentena d'anys, la fira va deixar la seva empremta urbanística en forma d'unes eres portificades que durant els dies de fira es convertien en uns espais públics similars a les places.Recollint aquesta llarga tradició de fira i aprofitant el marc arquitectònic que ens proporcionen les eres, Salàs vol fer, amb aquesta 19a edició de la Fira d'Art, la seva particular reconversió simbòlica, substituint el firandà per l'artista, la mula per la pintura i l'art del tracte pel tracte de l'art. Durant els dies de fira, el 8 i 9 d'agost, les eres tancades en els darrers anys, tornaran a obrir-se a l'exterior, a oferir-se al visitant, i Salàs esdevindrà de nou allò que sempre va ser, 'un lloc on tothom podrà trobar o fer un bon tracte'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.