Punt divers

La Generalitat assumirà provisionalment la gestió de l'Aeroport de Lleida-Alguaire quan comenci a funcionar al novembre

El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, ha expressat la voluntat de la Generalitat per assumir la gestió de l'Aeroport de Lleida-Alguaire, de forma provisional quan aquest entri en servei, mentre no s'adjudiqui definitivament la gestió de la infraestructura, el concurs per la qual es convocarà a principis de juliol. Nadal ha garantit que l'aeroport començarà a funcionar amb vols i que entre els destins n'hi hauran d'estatals i d'europeus, tant de dins com de fora de l'espai Schengen. Manel Nadal ha fet aquestes afirmacions durant la visita que membres de la mesa del Parlament i el seu president, Ernest Benach, han fet aquest divendres al primer aeroport que impulsa el Govern.

Nadal ha explicat que actualment el Govern està treballant per enllestir el plec de clàusules i condicions per aquelles empreses interessades en presentar-se al concurs per assumir la gestió de l'Aeroport de Lleida-Alguaire el qual es resoldrà a la tardor. De moment quatre o cinc empreses ja s'hi ha interessat, ha dit el secretari per a la Mobilitat. Tot i això, Manel Nadal ha exposat que en una primera fase, quan l'aeroport iniciï la seva activitat -al novembre-, la gestió serà directa per part de la Generalitat -mitjançant Aeroports de Catalunya- per garantir la temporada de neu al Pirineu. El Govern preveu fer el traspàs a començaments d'hivern a l'empresa que resulti guanyadora del concurs per gestionar la infraestructura, ha explicat Nadal. El secretari per a la Mobilitat també ha garantit que quan l'aeroport comenci a funcionar a la tardor ho farà amb vols xàrters i regulars. Tot i això no ha concretat cap destí però sí ha afirmat que Lleida-Alguaire tindrà vols a destinacions de l'Estat, de la Unió Europea i de fora de l'espai Schengen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.