Punt divers

Inicien la protecció dels parcs naturals de l'Alt Pirineu, el Delta de l'Ebre, el Montsant, els Ports i l'Alta Garrotxa

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha iniciat la primera fase de treball dels plans especials de protecció del medi ambient i paisatge dels parcs naturals de l'Alt Pirineu, el Delta de l'Ebre, el Montsant, dels Ports i de l'espai d'interès natural de l'Alta Garrotxa. Després d'un concurs públic iniciat a finals d'agost, El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha adjudicat els contractes per elaborar els plans i s'ha iniciat la fase de diagnosi de cadascun dels espais protegits. En la primera fase del treball, que finalitzarà a mitjan del 2010, s'ha de realitzar una diagnosi de cada espai, determinant els problemes de conservació i les oportunitats de millora.

D'acord amb la diagnosi, s'han d'establir els objectius del pla i les mesures necessàries per assolir-los. En aquesta és important la implicació dels agents del territori: ajuntaments, entitats i particulars. Per això, s'ha previst el desenvolupament d'un pla de participació i comunicació específic per a cada pla, que permeti tenir en compte el coneixement local i fer una diagnosi acurada de l'espai protegit. En la segona fase es formularà el Pla, i finalment s'iniciarà la tercera fase amb l'inici de la tramitació d'informació pública.Les mesures a proposar en els plans tindran una triple funció: preventiva, per mantenir la funcionalitat dels sistemes naturals; d'ordenació, per assegurar el desenvolupament sostenible de les activitats humanes que hi tenen lloc; i de foment, per promoure accions de recuperació i promoure oportunitats de desenvolupament local. Els plans també poden incloure directrius pel que fa a l'evolució d'instruments de gestió o ordenació complementaris, quan sigui necessari assolir un major grau de precisió en la definició o regulació de determinats aspectes.L'estudi, la redacció i la tramitació dels plans es perllongarà fins el desembre de 2012 i el valor global dels contractes és de 601.698 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.