Punt divers

Ridao insta l'alcalde d'Ascó a rebutjar el cementiri nuclear davant el 'consens' polític contrari al projecte

El secretari general d'ERC i portaveu del grup al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha exigit a l'alcalde d'Ascó (Ribera d'Ebre), el convergent Rafel Vidal, que 'recapaciti' i faci marxa enrere en la seva intenció d'aprovar en el ple d'aquest dimarts la candidatura del municipi al cementiri nuclear després del 'consens' en contra entre el Govern, el Parlament i el principal grup de l'oposició, CiU. Ridao ha lamentat que la decisió no parteixi del consens i recaigui únicament en els cinc regidors de l'equip de govern -quatre de CiU i un del PSC- . El dirigent d'ERC ha proposat que, pel principi de repartiment de 'càrregues' de la indústria nuclear, el cementiri s'ubiqui en un altre punt de l'Estat.

'Ara qui ara té la pilota sobre la teulada és l'alcalde d'Ascó. Ha de recapacitar, com els alcaldes de CiU que li donen suport en aquests moments, perquè és una decisió que no poden prendre cinc persones, que pot hipotecar el futur del territori i d'una generació de gent de la comarca i de Catalunya', ha declarat el dirigent republicà després de reunir-se amb càrrecs electes de la comarca que es troben tancats des de diumenge a la seu del Consell de la Ribera d'Ebre.Segons ha afegit Ridao, les reivindicacions dels agents socials i partits polítics de les Terres de l'Ebre no es fonamenten en l'anomenada 'cultura del no', sinó que apel·len als principis d'equitat i equilibri perquè siguin altres zones de l'Estat espanyol, i no Ascó o la resta de Catalunya, les que assumeixin el cost d'albergar el cementiri nuclear. 'Les Terres de l'Ebre diuen clarament que els territoris que han estat rebent durant molts anys els beneficis de les seves instal·lacions nuclears han d'assumir la part que corresponent de les càrregues necessàries, això és, els eventuals perjudicis que suposa una part del procés i que és la gestió dels residus', ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.