Punt divers

ERC demana a CiU i PSC propostes concretes sobre el finançament dels partits polítics per asseure's a negociar

Esquerra ha alertat a CiU i PSC que no s'asseurà a parlar sobre els finançament dels partits polítics si sobre la taula no hi han 'propostes concretes'. El grup parlamentari dels republicans reunit a les Borges Blanques ha demanat a PSC i CiU un 'canvi d'actitud' en relació a aquesta qüestió. Reforçant les paraules del president del Parlament, Ernest Benach, el president de la formació, Joan Puigceercós, ha dit que ara 'no és moment de grans proclames si no de propostes concretes'. Entre aquestes ha postat com exemple acabar amb les donacions anònimes a les fundacions vinculades a partits politics, una reducció de la despesa electoral o major transparència.

Puigcercós, deixant clar que no com una crítica si no que 'la llei ho permet', ha demanat a la resta de partits, però sobretot a CiU i PSC, més 'modèstia i austeritat' en el finaçament de les formacions. Així mateix, ha afirmat que amb els recursos públics que reben per llei actualment els partits polítics, aquests estan 'ben finançats' i per això, Esquerra rebutja les donacions privades anònimes a les fundacions vinculades als partits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.