Punt divers

Projectes per fer cotxes elèctrics i joguines de disseny, guanyadors del Concurs d'Emprenedoria

La Diputació de Girona i la Universitat de Girona han lliurat aquest matí els premis als guanyadors del primer Concurs d'Emprenedoria que organitza el Consorci de Vivers d'Empreses. Els premis, totats ambe6.000 euros el primer i 4.000 el segon, permetran als seus guanyadors desenvolupar els projectes. El projecte guanyador han estat 'URBAN Electric Vehicles CONVERSION' que té per objectiu vendre cotxes amb motor elèctric. Per aconseguir-ho es preveu adaptar dos models de cotxe i substituir-ne el motor convencional per un d'elèctric. El segon premi és 'QBO kids' i consisteix en una sèrie de productes infantils que aposten pel disseny i que seran produïts per un taller social.

El guanyador del primer premi ha estat Marc Barceló, presentant un projecte que té per objectiu vendre cotxes amb motor elèctric. El segon premi, 'QBO kids' l'han presentat Miquel Àngel Oliva Sans, Fernando Allende Lucarini i Pedro Pons Huguet. Els premis serviran perquè els guanyadors puguin desenvolupar els seus projectes. Al concurs s'hi han presentat un total de 18 projectes que tracten sobre diferents àrees com internet, serveis, càterings, aparells de dependència per a gent gran, reciclatge d'aigua i jocs culturals i musicals.A l'acte de lliurament dels premis, el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha destacat que el concurs és una 'molt bona oportunitat' per promoure sinèrgies entre universitat i empreses i, d'aquesta manera, 'potenciar la recerca i la innovació com a motors del creixement econòmic i del progrés del país'. L'acte s'ha celebrat al viver d'empreses i centre de negocis NEXES de Forallac (Baix Empordà).Vilert també ha explicat que el premi està adreçat a joves emprenedors per un doble motiu: d'una banda per motivar aquest sector de la població i aconseguir que no tingui por d'actuar i d'innovar; i, de l'altra, perquè és importat donar suport als joves que comencen per tal que 'prenguin un rol destacat en el teixit econòmic gironí'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.