Punt divers

Prohibeixen l'extracció de marisc a la Badia del Fangar i al Golf de l'Ampolla per la presència d'una toxina

Els departaments d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i de Salut han resolt tancar a l'extracció de marisc la Badia del Fangar i el Golf de l'Ampolla (zona CAT-1-05) després que els controls fets dins del programa permanent de vigilància hagin verificat que el marisc de la zona dóna positiu en el bioassaig de la toxina diarreica DSP. Tot i així, els departaments han assegurat que els mecanismes de vigilància i control que es duen a terme asseguren la salubritat dels bivalves que es comercialitzen pels circuits habituals. Així, el consum del marisc que es troba al mercat no suposa cap risc per a la salut. El Govern ha traslladat aquesta resolució a les Confraries de Pescadors de l'àmbit afectat.

Els departaments també han notificat el tancament de la zona a les capitanies i autoritats portuàries, les associacions de productors, les forces de seguretat, la direcció general de Salut Pública, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), els centres d'expedició i depuració de mol·luscs de Catalunya, la direcció general de Ports i Transports i altres autoritats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.